Vijesti

Galović: Liga je nova, ali bit ćemo spremni

Galović: Liga je nova, ali bit ćemo spremni

 O klupskom uspjehu u protekloj natjecateljskoj sezoni plasmanom u jedinstvenu nacionalnu Drugu nogometnu ligu, kadrovskim igračkim rješenjima i planovima za novu natjecateljsku sezonu na susretu s novinarima govorili su predsjednik kluba Dubravko Galović i glavni trener Robert Špehar.

Pobjedom nad Trnjem iz Zagreba s 3:0 u kvalifikacijskoj utakmici za popunu Druge lige koja će od jeseni i nove sezone biti 3.rang natjecanja nogometaši slavonskobrodske Marsonije uspješno su završili napornu natjecateljsku sezonu. Protekla sezona bila je uistinu dugačka jer su bijelo-crni na trećeligaškom Istoku morali odigrati čak 34 utakmice a potom još i kvalifikacije. I tada, po tko zna koji puta, Slavonski Brod pokazao je da je pravi nogometni grad i koliko Brođanima nedostaju prave kvalitetne utakmice. 

Uz trud svih igrača, trenera i dakako Uprave kluba Marsonia je ostvarila svoj cilj plasmanom u jedinstveni 3.razred hrvatskog nogometa. No, pravog odmora i nema, unatoč uloženom trudu i naporima cijelog kluba nakon plasmana u novi, viši kvalitetni rang pripreme za novu sezonu su pred vratima: počinju već 13.srpnja. Prije svega , hako je važno da smo postigli sporazum o nastavku vođenja momčadi NK Marsonija u predstojećoj sezoni 2022/23. u sklopu Druge nogometne lige sa Robertom Špeharom. Ja mu i ova puta javno čestitam na sjajnom rezultatu kojeg smo postigli ove godine i želim puno sreće u novom natjecateljskom rangu. Već od 2015. igramo Treću hrvatsku ligu i ovoj godini, najuspješnijoj u nizu postigli smo taj očekivani rezultat koji nam je prvo osigurao dodatne kvalifikacije za plasman u nacionalni sustav natjecanja u Drugu ligu i uspjeli smo. Čestitao bih i treneru, svim našim igračima, koji su dali svoj puni doprinos. Liga je nova, klubovi su od samog hrvatskog juga do Slavonije, Osijeka i Belišća na istoku. Liga će brojati 16 klubova i ponosni smo što ćemo biti dio ove priče-kazao je uvodno predsjednik kluba Dubravko Galović. Na vodstvu kluba, dodao je, prije svega da se organizira još kvalitetnije i bilje, zato je i bio odabir da dalje surađujemo sa gosp.Špeharom. Nadam se da ćemo pozitivan niz nastaviti i u sljedećoj godini. Osigurali smo dolazak u redove Marsonije nekih novih kvalitetnih igrača, postigli smo dogovore, riječ je o stoperu Mislavu Doganu iz NK Đakova, Ivanu Blatančiću iz Slavije Pleternica, povratniku vrataru Karlu Krijanu, djetetu Marsonije, iz Osijeka 2, u napadački red stiže iz BiH Ermin Husenbašić. Iako je Liga niva mi je nikako ne želimo potcijenti, to je dibra uvertira za najviše rangove natjecanja za Prvu ligu i Nacionalnu hrvatsku nogometnu ligu. Nama je na vodstvu kluba da osiguramo maksimalno povoljne uvjete za igrače, treniranja i igranja. Utakmice ćemo do završetka izgradnje stadiona uz Savu igrati na stadionu Stanko Vlainić-Dida. Hvala svima koji nas prate, simpatizerima, sponzorima, i naravno našoj navijačkoj skupini Legija.

-Zahvalio bih na povjerenju Upravi kluba i predsjedniku kluba na ponuđenom nastavku suradnje u sljedećoj sezoni. Marsonija je klub velike tradicije i zaslužuje ne samo ovaj rang nego i povratak na prvoligašku scenu. Nisam puno razmišljao da li ću nastaviti suradnju sa Marsonijom. Ova Liga je 3.rang u hrvatskom nogometu, tu su ekipe iz 2.lige koje su ispale, sa Jadrana, iz cijele Hrvatske, u tu ligu moramo ući ojačani, dati ću sve, da sve igrače pripremimo i nošeni našim navijačima koji su nam bili 12.igrač u svakoj utakmici. Mogu obećati da dok sam trener da svaki igrač koji obuće dres Marsonije da će ga morati dobro oznojiti, pošteno i časno da ga nosi, na svakoj utakmici pokušamo nadigrati svog protivnika, razveseliti svoje navijače i sa njima slaviti. Vjerujemo u sebe i Marsoniju-kazao je Špehar. -Liga jest nova ali bit ćemo spremni, istaknuo je na upite novinara predsjednik NK Marsonije Dubravko Galović. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija