Sport

Gabrijel Veočić peti na svjetskom prvenstvu

Gabrijel Veočić peti na svjetskom prvenstvu

Foto galerija

 Hrvatski reprezentativci u ponedjeljak ujutro, 15. svibnja 2023., vratili su se sa Svjetskog prvenstva seniora u glavnom gradu Uzbekistana, Taškentu od 1.-14. V. 2023.

GABRIJEL VEOČIĆ vratio se s tri pobjede i 5. mjestom na svijetu u poluteškoj kategoriji do 80 kg, prema konkurenciji sa 44 vrhunska boksača, najzahtjevnijoj kategoriji na svijetu! 

Pokazatelj, Gabrijel dijeli peto mjesto s dvostrukim olimpijskim pobjednikom i bivšim svjetskim prvakom Kubancem Arlenom Lopezom Cardonom!

Veočić je ponovio uspjeh s prošlog SP-a 2021. u Beogradu gdje se također s gri pobjede borio u četvrtfinalu za medalju i osvojio peto mjesto (tada u srednjoj kategoriji!)

Gabrijel još nije navršio 22 godine, a već ima dva peta mjesta na Svjetskim seniorskim prvenstvima (uz naslova prvaka Europe U-22 prošle godine!)

Za tri velike pobjede (nad reprezentativcima Moldavije, Jamajke i Kirgistana) Gabrijel je u Taškentu osvojio i novčani bonus IBA-e od 3000 dolara!

Međunarodni boksački savez IBA premirao je sve osvajače petog mjesta, dok su osvajači medalja zaradili izdašne novčane bonuse IBA-e: po 50.000 dolara nositelji bronci, 100.000 dolara za srebro i 200.000 dolara za zlato i nove prvake svijeta!

Na SP-u u Taškentu nastupilo je gotovo 600 boksača iz 107 zemalja svijeta, a najviše zlatnih odličja i titula osvojili su domaćini Uzbekistanci (pet zlata!), četiri Kazahstan, samo dva Rusija, a tek po jedno Kuba i Francuska!

Hrvatsku su na SP-u u Taškentu predstavljali GABRIJEL VEOČIĆ, MARKO ČALIĆ (92 kg) i LUKA PRATLJAČIĆ (+92 kg), a teškaši Čalić i Pratljačić u mečevima 1/16 finala poraženi su obojica na bodove od sve boljih boksača Kine! 

Mnogoljudne Kina i Indija uz trofejni Uzbekistan i Kazahstan izrasle su u prave boksačke supersile!

S našim boksačima vratili su se i treneri PERO VEOČIĆ, DORIAN ČALIĆ I MATEJ MATKOVIĆ. 

Svi uskoro imaju novi, još veći cilj - Europske igre u Krakowu (Poljska) u lipnju koje su kvalifikacijske za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine!

Hrvatske reprezentativce na SP-u u Zračnoj luci Franje Tuđmana uz članove obitelji dočekala je glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza NIKOLINA JURIĆ.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija