Vijesti

Ekipni pobjednik Srna, a pojedinačni Karlo Živić, Miroslav Matić i Luka Bogdanović

Ekipni pobjednik Srna, a pojedinačni Karlo Živić, Miroslav Matić i Luka Bogdanović

 Nastupilo je osam društava, udruga i pojedinaca, koji su matični članovi toga saveza. Ukupno je održano sedam kola, a gađalo se 2 x 15 golubova na „amerikan“ strelištu. Računala su se tri najbolja rezultata strijelaca iz ekipa kako za ekipni tako i pojedinačni plasman. Tako je  nastupilo 65 strijelaca.

Najuspješnija je bila ekipa Lovne udruge Srna(Čajkovci-Vrpolje-Perkovci) sa pogođenih 217 meta, drugi je bio LD Vir iz  Velike Kopanice sa također 217 meta, ali nešto slabijim rezultatom četiri strijelca, a treći LD Petnja(Sibinj) sa pogođene 204 mete.

Najuspješniji pojedinci iz ligaškog ekipnog dijela sa tri rezultata bili su Karlo Živić(LD Graničar-Sokol Sikirevci) sa 79 meta, Ivan Rajković(LD Petnja) sa 77 meta, Miroslav Matić(LD Vir) i Ivica Kulaš(LU Srna)  sa 75 meta.

Nakon ekipnog natjecanja pristupilo se A finalu kada je nastupilo šest najboljih pojedinaca koji su pucali na 15 meta na metak bez prenošenja rezultata. Prvoplasirani je Miroslav Matić sa 14 pogođenih meta, drugi Matija Orešković i treći Ivan Rajković(oba iz LD Petnja) i obojica sa pogođenih 11 meta.

U B finalu po istim pravilima, najbolji je nakon raspucavanja bio Luka Bogdanović(LD Srna), drugi Milan Majetić(LD Vir) sa istim brojem pogođenih meta, te treći Marijan Ljubas(LU Dilj Podcrkavlje)  sa 11 meta.

Pehare i medalje za ekipni i pojedinačni plasman podijelio je voditelj Lovnog ureda Slavonski Brod Ivan Rajković.

Finalisti iz A i B finala ostvarili su pozivnicu za kvalifikacije za državno prvenstvo HLS-a u lovnom streljaštvu koje se održava na strelištu Bzenica kraj Pleternice.

Piše: Jelenko Topić

Snimio: Duško Mirković

Pobjednik A finala

Pobjednik B finala

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija