Dvjesto Brodskih leptirića ponovo oduševilo plesnom večeri

Nastavljaju se programi ovogodišnjeg Brodskog glazbenog ljeta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.06.2022


 Nakon otvorenja, koncerta učenika Glazbene škole i Festivala vokalnih sastava, svoju priliku da pokažu sve što su vrijedno uvježbavali dobili su i Brodski leptirići. Tradicionalno, ispunili su Kazališno-koncertnu dvoranu, a što je sve bilo na repertoaru, pogledajte u prilogu SBTV-a.

Nastupilo je 200 plesača koji su izveli 17 plesnih točki pod vodstvom koreografkinje Olge Andrusenko, voditeljice plesnih tehnika Ksenije Vrkljan te asistentica Antonie Dalipi Javor, Lane Gajger i Barbare Rendulić. Posebni gosti su bili članovi UKPD "Ukrajina" pod vodstvo Ivice Kševija.

Kao jedna od vodećih u regiji, plesna skupina BRODSKI LEPTIRIĆI 1994. godine pokrenula je program širenja znanja i podučavanja klasičnog baleta, suvremenog plesa, jazz dance i lyrical jazz.a.

Važno je napomenuti da je plesni studio BRODSKI LEPTIRIĆI osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređivanja individualnog i grupnog rada s djecom i mladima kroz područje različitih plesnih tehnika pod nazivom „moderni i klasični ples“ te edukativnog i pedagoškog rada s djecom i mladima, kao i smislene organizacije njihovog slobodnog vremena pod stručnim vodstvom pedagoginje i korografkinje Olge Andrusenko i voditeljice plesnih tehnika Ksenije Vrkljan.

Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići prisutni su dugi niz godina na plesnim festivalima, gradskim manifistacijama, smotrama i natjecanjima u Hrvatskoj. (Slavonski Brod, Zagreb, Đakovo, Osijek, Požega, Bjelovar, Varaždin, Zadar, Šibenik) i inozemstvu.

Dobitnici su brojnih diploma i priznanja (Austrija, Njemačka, Mađarska, Češka, Švicarska, Rumunjska, Slovenija, Poljska, Italija) a na plesnim natjecanjima „World Dance Trophy“ u Italiji osvojili su drugo mjesto i treće mjesto u Austriji „Dance World Cop“. Također svake godine gostuju u Rovinju povodom svijetskog dana plesa “Go out and dance“. Pet puta su sudjelovali na međunarodnom dječijem festivalu u Šibeniku, svoj rad predstavljaju svake godine na međunarodnom Zadarskom plesnom festivalu te na danima Silvije Hercigonje u Zagrebu. Tradicionalno su sudionici glazbeno-scenskog projekta na manifestaciji u svijetu bajki Ivana Brlić Mažuranić, kao i Brodskog glazbenog ljeta, Dani plesa, Dani grada, FloraFesta, Dječiji sajam, Dani sportaša...

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"