Dvije osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći na autocesti A3 u blizini Okučana

U petak (7. svibnja), u 14.30 sati, na autocesti A3 u blizini Okučana, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.05.2021
Dvije osobe teško ozlijeđene u prometnoj nesreći na autocesti A3 u blizini Okučana


 Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 48-godišnjak, upravljajući  osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola (1,72 promila), ne koristeći prilikom vožnje zaštitni sigurnosni pojas, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste izgubio nadzor nad upravljačem, te se automobil  prevrnuo po kolničkoj traci, sletjevši s kolnika, a potom se zaustavio u kanalu. U ovoj prometnoj nesreći, vozač i 64-godišnja putnica su  teško ozlijeđeni. Pružena im je liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški gdje su i zadržani na daljnjem liječenu. Policijski službenici protiv 48-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, a protiv 64-godišnje vlasnice automobila prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (davanje automobila osobi koje nema pravo upravljati).

PROMETNA NESREĆA USLIJED NEPRILAGOĐENE BRZINE

Na državnoj cesti D-313 u Novoj Gradiški, dana 9. svibnja, u 21.20 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 36-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom, požeških registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad upravljačem. Potom je u nekontroliranom zanošenju i kretanju automobil sletio s kolnika na travnatu površinu, gdje se prevrnuo na krov. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 34-godišnji putnik, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 36-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod