Drugom pobjedom nad Budainka Kolonijom, Slobodnica se kvalificirala u viši rang natjecanja

Nogometaši Slobodnice od nove sezone igrat će u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega koja je 4. rang natjecanja. Zeleni su u dvije kvalifikacijske utakmice bili bolji od Budainke Kolonije. Tako su prvo s 3:2 došli do uspjeha na gostovanju na Budainci, a onda su prolaz u viši rang potvrdili s 3:1 pobjedom u Slobodnici.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.06.2021
Drugom pobjedom nad Budainka Kolonijom, Slobodnica se kvalificirala u viši rang natjecanja


 Uzvratna utakmica kvalifikacija za ulazak u MŽNL Brod / Požega između Slobodnice i Budainka Kolonije koja se igrala u zapadnom predgrađu Slavonskog Broda nije bila toliko sadržajna kao ona prva. Za Zelene je to manje važno, već činjenica da su s novom pobjedom, ovoga puta s 3:1 potvrdili plasman u viši rang. Obje ekipe niti u uzvratu nisu bile kompletne, pa tako kod domaćih nije bilo: Vedrana Đule, Ivana Lovića, Marina Aračića i Vedrana Tomića. Gostujućoj Budainka Koloniji nedostajali su: Franjo Nižić, Marijan Pilipović, Antonio Arbanas i Ivan Pranjić, dok su Damir Radman i Šimo Mijić nastupili nedovoljno oporavljeni. Uzvratna utakmica između 2 susjeda bila je kao i ona prva na Budainci vrlo fer i korektna uz zasluženu pobjedu Slobodnice s 3:1 koja se samim time plasirala u viši rang.

Za Budainka Koloniju nije moglo lošije početi u uzvratnoj utakmici budući je već u 5. minuti Slobodnica preko Vlade Lasića došla do vodstva od 1:0. Nakon toga nije bilo puno lijepe igre na obje strane, dok je za goste u 25. minuti iz daljine pokušao Gavranić, a ubrzo je Velić nakon ubačaja pogodio vratnicu. Upravo je taj rani pogodak usmjerio kasniji tijek utakmice u korist Slobodnice koja je imala sigurnost i stabilnost u igri.

Drugo poluvrijeme bilo je puno sadržajnije, pa je tako vrlo dobri Sedlo u 53. minuti nakon slobodnog udarca Gavranića zaprijetio Vukotiću na golu Slobodnice koji je uspio to obraniti. Ubrzo je domaća momčad preko Velića u prigodi za 2:0 na dodavanje Lasića, ali je dvostruki strijelac iz prve utakmice pogodio vanjski dio mreže. Mogla je Budainka Kolonija u 59. minuti do 1:1, ali je Vukotić odlično obranio pokušaj Velikanovića iz slobodnog udarca kojeg je izborio Gavranić. Što nije uspjelo gostima tada, pošlo je za nogom u 62. minuti kada je Mijić ubacio pred gol za najboljeg strijelca Budainka Kolonije Furjanića koji je točan za 1:1. Samo 3 minute nakon toga Slobodnica vraća prednost na svoju stranu. Igrala se 65. minuta kada je Lasić progirao Panijana, dok je najbolji strijelac Slobodnice uspio pronaći put lopti do mreže za 2:1. Kada se u 75. minuti za goste ozlijedio Furjanić bilo je jasno da gosti s Budainke nemaju više nikakvih izgleda, dok je pobjedu s 3:1 Slobodnici u 84. minuti potvrdio 17.-to godišnji Marko Puškarić. Tako su se Zeleni nakon nekoliko godina vratili u 4. rang natjecanja u kojem prema svojoj povijesti i tradiciji zaslužuju i biti.

Treba pohvaliti i odlično suđenje Filipa Cindrića iz Nove Kapele sa svojim pomoćnicima Domagojem Maričevićem i Marijom Rosandićem. S ulaskom u viši rang Slobodnica je od ispadanja spasila Slavonac iz Gunjavaca i Drežnika.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod