Druga uskrsna nedjelja – svetkovina božjeg milosrđa

Druga je nedjelja po Uskrsu, koja se u narodnu naziva još i Bijela nedjelja i Mladi Uskrs, a ujedno je i Svetkovina Božjeg Milosrđa.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.04.2021


 Proglasio ju je sveti papa Ivan Pavao II  2000. godine, na dan kanonizacije svete Faustine Kowalske, poljske redovnice kojoj se 1937. objavio Milosrdni Isus s porukom neka širi po cijelom svijetu pobožnost Božjem Milosrđu...

Pet je oblika pobožnosti u čast Božjega milosrđa: štovanje slike Milosrdnoga Isusa, štovanje svetkovine Božjega milosrđa, molitva krunice Božjega milosrđa, štovanje sata milosrđa, to je u 3 poslijepodne,  i širenje pobožnosti. 

Otajstvo ove pobožnosti u Hrvatskoj širi se već više od desetljeća, otkako je nedaleko Đakova, na brežuljku u malom selu Ovčara i osnovano Svetište Božjeg Milosrđa – nadbiskupijski centar za duhovne obnove, koje neće izostati ni ove godine. Tako će svakog vikenda od svibnja do listopada na Ovčari biti duhovni susreti  namijenjeni  pojedinim skupinama vjernika i svim ljudima dobre volje.

Više o programima duhovnih susreta na Ovčari bit će objavljeno na društvenim mrežama Svetišta i web stranici Pokreta Božjeg Milosrđa. 

Zadnje vijesti

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri preminule osobe od Covid-19

Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić