Donatorska večer "Marijinih obroka" za djecu u najsiromašnijim zemljama

Volonteri „Marijinih obroka“ organiziraju donatorsku večer 25. studenog u 19 sati u svečanoj dvorani Carpe Diem. Nakana - prikupljanje donacija za pomoć gladnoj djeci u zemljama trećeg svijeta...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 24.11.2017


Tijekom donatorske večeri bit će predstavljen rad i dosadašnji ostvareni projekti volontera „Marijinih obroka“ te svjedočanstvo Đurđice Lucić, koja je kao volonterka „Marijinih obroka“ neko vrijeme provela u Beninu.

Podsjetimo, Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije, kojoj je cilj osigurati prehranu u školama djeci u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim zemljama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a organizacija Marijini obroci pomaže im, kako bi se mogli prehraniti i školovati. Jednom donacijom od 60 kuna omogućavate jednome djetetu svakodnevni topli obrok na čak šest mjeseci. Donacije od ulaznica na donatorsku večeru i darovi građana bit će proslijeđeni u središnjicu Udruge Marijini obroci u Zagreb. Uz ulaznicu  su uključeni piće i švedski stol, a u svečanoj će dvorani biti okrugli stolovi s mjestima za 10 osoba. Sve prikupljene donacije omogućavanju prehranu djece u Liberiji. 

U organizaciju je uključena i Molitvena zajednica Srce Isusovo, koja je zahvaljujući svom dosadašnjem pomaganju za Marijine obroke dobila i svoju kuhinju u Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj ima 244 djece. Naziv kuhinje je „MZ Srce Isusovo, Slavonski Brod s OŠ A.Kanižlića, Požega (Croatia)", gdje će sve donacije preko udruge Marijinih obroka biti usmjerene na to mjesto školovanja siromašne djece.

Značajnu ulogu u organizaciji donatorske večeri ima i HDS ZAMP koji se odrekao 10 posto od svojih prihoda u korist nakane donatorske večeri.


 

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod