Sport

Dobra sezona Zvonimira iz Donje Vrbe

 Na kraju su osvojili 3. mjesto s istim brojem bodova koliko je imala i drugoplasirana Sloga iz Jaruga od koje su u prošloj sezoni jedino doživjeli oba poraza s 1:0 kako na domaćem terenu, tako i u Jarugama. Vodeća Budainka Kolonija pobjegla im je na 7 bodova te se momčad Donalda Družijanića uz nekoliko boljih rezultata mogla ravnopravno uključiti u borbu za vrh. Na početku proljetnog nastavka dogodio se taj domaći poraz od Sloge iz Jaruga, dok se na svom terenu nije uspjelo svladati niti Podcrkavlje. Sve ambicije ekipe iz Donje Vrbe u prošlom prvenstvu završene su s porazom u Podvinju. Bez obzira na to trener Družijanić je u Zvonimiru napravio dobar posao koji će nastaviti i od nove sezone.

Statistički gledano nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe u odnosu na jesenski dio osvojili su bod više, dakle 26 u proljeće, a 25 u prvom dijelu prvenstva. Da nije bilo tog domaćeg poraza od Sloge iz Jaruga i neodlučene također kući s Podcrkavljem situacija bi bila još i bolja, međutim, u klubu su realni i zadovoljni s rezultatima u prošloj sezoni.

Momčad Donalda Družijanića dobro je u prošloj sezoni igrala u gostima u kojima je osvojeno 17 bodov s 5 pobjeda i dvije neodlučene, dok su 23 upisana na domaćem terenu u Donjoj Vrbi. Najbolji klupski strijelac je s 13 golova Filip Benković, dok su po 7 puta protivničku mrežu pogađali Ivan Marić i Filip Marinović.  Sada kada je Budainka Kolonija otišla u viši rang ostalo je još jedno slobodno mjesto koje će se popuniti nakon kvalifikacija koje su u tijeku. Novi članovi istočke skupine Prve ŽNL postali su Gundinci i Vinogorac iz Brodskog Vinogorja koji će sasvim sigurno podići kvalitetu cijele lige na još bolju razinu.

Trener Družijanić s pripremama je počeo u nedjelju 18. srpnja, dok su ovol jeto klub napustili: Ivan Poljak, Alojz Tolić i Alen Mijić. Od novih imena među nogometaše Zvonimira iz Donje Vrbe došli su: Marko Družić iz Slavonca Bukovlje, Marin Buzov koji je bio u Svačiću iz Starog Slatinika, Pejo Jozić iz Podvinja te Dominik Miloš koji je bio u sibinjskoj Mladosti. Lista dolazaka još nije zaključena te uprava kluba pregovara s još 2 pojačanja. Ovaj vikend nogometaši Zvonimira iz Donje Vrbe nastupaju na tradicionalnom memorijalu u Trnjanima.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija