Vijesti

Četiri kazališta zajedno u predstavi u Slavonskom Brodu

Umjetnička organizacija "Slavonski Brodvej" jedna je od ukupno 4 kazališne kuće koja je prošle godine u koporodukciji izbacila novi kazališni naslov: Predstava se zove "Viđenje Isusa Krista u kasarni vojna pošta 25 07" i u ponedjeljak će biti odigrana i u Slavonskom Brodu. Događaj su jučer najavili na press konferenciji. 

"Izuzetno sam ponosan i drago mi je zbog ekipe što sudjeluju u velikom projektu i velikoj predstavi." govori Matej Safundžić iz Umjetničke organizacije "Slavonski Brodvej".

Od Brođana u ovoj predstavi igraju dva mlada akademska glumca – Luka Stilinović i Andrija Krištof. "Glumim Svećenika Batistinovića koji je na odsluženju vojnog roka, naime vojnici po vojarni počinju viđati Isusa Krista, kada zapovjednici to vide prvo će krenuti kriviti naravno svećenika", objašnjava Luka Stilinović iz Umjetničke organizacije "Slavonski Brodvej".

U zapletima kakve samo Brešan zna napisati igra ukupno 13 glumaca. Izmjenjuju se komedija no i život, a sve je to kroz dramatizaciju i režiju na daske postavio Jasmin Novljaković.

"Nama je bilo zabavno, prvenstveno nama mladima jer smo imali Jasmina redatelja, Gorana Grgića i Ljubu koji su bili u JNA i onda bi s njima uvijek provjerili jel to malo previše, ali najzanimljivije je da to nikad nije bilo previše", kaže Vedran Dakić glumac Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

"To je karikatura, sistem, religija, svega ima i evo pozivam sve na predstavu", govori Zorko Bagić glumac Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

Dolazak u Sl. Brod svojevrsna je potpora i Slavonskom Brodveju.

"Mislim da kazalište "Slavonski Brodvej" je jedno ljepo zrno kazališne umjetnosti u ovom velikom gradu i u ovoj velikoj dvorani. Brod zaslužuje kao i svi ustvari gradovi, ali posebno Slavonski Brod s obzirom na uvjete koje imaju, na prekrasnu veliku scenu i veliki broj publike koje može primiti da ima profesionalno kazalište. "Brodvej" treba postati zrno iz kojeg će isklijati jednog dana profeisonalno kazalište i profesionalni ansambl. Mislim da to brođani zaslužuju ali i umjetnici kazalištarci koji ovdje i žive" ,objašnjava Vladimir Andrić glumac Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

A za sve koji žive u Brodu no i okolnim mjestima i Slavoniji preostaje pozivnica. "Viđenje Isusa Krista u kasarni vojna pošta 25 07" gostuje u ponedjeljak u 19,30 u Slavonskom Brodu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija