Bukva i grab 350, hrast 300 kn po m3, na to još i pilanje

Korona ili ne, život ide i mora ići dalje. Tako i u onim brodskim kućanstvima koja se ne griju na plin ili loživo ulje već tradicionalno na ogrjevna drva.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 15.04.2020


 Doduše, ovoproljetni hladniji dani još traju, troše se zadnje zalihe ogrjevnih drva od lani ali već sada, unatoč problemima koje je prouzročila pandemija koronavirusa, valja polako misliti na vrijeme koje će nakon nje doći. K tomu, da li zbog svega što ima za posljedicu ugroza korona pandemije, opskrba ogrjevnim drvima dodatno je otežana a niti izbor vrste i kvalitete drva baš nije osobit.

-Imam za prodati to što imam, ne možemo tek tako u šumu, propusnice za otići u nabavu od nas dobavljača koji ima nekako još to i riješi, ali i ranijih godina poprilično je očito pomanjkanje ponude, a potražnja je ista ili podjednaka-kaže prodavač na jednom od brodskih punktova za prodaju drva. I druge njegove kolege slično govore, a  živjeti se mora. A bez kupaca i potražnje i njihov je posao "u gabuli". Tako to onda i ide, snađu se kako znaju i mogu, jeste da je proljeće tek "granulo" ali valja misliti na iduću zimu, pitanje je uostalom dokad će pandemija korone i ove restriktivne mjere i zabrane potrajati. 

A, cijene drva nisu baš kupcima "po volji". Za prostorni metar graba, bukve i slične kvalitete valja izdvojiti na pr. 350 kuna, za hrast, slabije toplotne kvalitete 270 do 300 kuna, za one koji požele već iscjepana drva trreba platiti i do 500 kuna za prostorni metar. Ako se svemu tomu doda i cijena pilanja, a stoji 30 i više kuna po kubnom metru, onda je lako izračunati koliko će ta i takva brodska kućanstva morati izdvojiti da im iduće zime bude ugodno kraj peći i "šporeta".

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"