Vijesti

Brodskoj novinarki prijetio smrću zbog objavljenog teksta

Brodskoj novinarki prijetio smrću zbog objavljenog teksta

 Da je novinarski poziv jedan od težih i nesigurnijih poziva, a novinari u Hrvatskoj često izloženi prijetnjama svjedoči i najnoviji slučaj iz Slavonskog Broda.

U petak poslijepodne pozivom na broj redakcije lokalnog 035 portala jedan od protagonista vijesti iz rubrike „crna kronika” pokušao je utjecati na glavnu urednicu ne bi li izbrisala prethodno objavljeni tekst, odnosno policijsko izvješće. Naime, u istom je pozivatelj igrao „glavnu ulogu” te je zbog počinjenog prekršaja pod utjecajem alkohola i uhićen. Nakon što je urednica odbila popustiti pritisku, 27- godišnjak je razgovor nastavio  povišenim tonom uz prijetnje smrću.

- Ubit ću te, obrisat ću pod s tobom glupačo! Dobro se čuvaj kad padne mrak jer ja gazim i gazio sam i malo veće face, nisam ja pič.. kao ostali! -  samo je dio prijetnji upućenih urednici 035 portala, a koje su potom prijavljene policiji.

Kako portak slavonija.in neslužbeno doznaje, osumnjičeni je ubrzo priveden na ispitivanje i zadržan u prostorijama policijske uprave nakon čega je pušten uz mjeru zabrane prilaska i kontakta. Očekuje se daljnje postupanje DORH-a, obzirom da je za kazneno djelo prijetnje novinaru u vezi s njegovim poslom predviđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija