Brodsko Društvo agronoma održalo predavanja iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša

Dana 09.06.2021. godine održano je predavanje iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša u sklopu projekta „Edukacijom do zelenog okoliša“ (EZO).

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.06.2021
Brodsko Društvo agronoma održalo predavanja iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša


 Nositelj projekta je Društvo agronoma Slavonski Brod, dok je kao koordinator za provedbu zadužen Robert Benković, mag.ing.agr. kao predsjednik društva. Održano predavanje predstavlja jednu od aktivnosti u sklopu financiranja udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednosti ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2020. godinu od strane Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta „EZO“ su unaprjeđivanje znanje i širenje svijesti sadašnjih i budućih poljoprivrednih proizvođača i šire javnosti o važnosti ekološke poljoprivredne proizvodnje, zaštite okoliša, te zaštiti urbanih i ruralnih područja. Sukladno tome, predavanja su održali stručnjaci na polju ekološke ratarske proizvodnje, agroekologije i ruralnog agroturizma, dr. sc. Mirjana Martić i  prof. dr. sc. Mihaela Blažinkov. Predavanju su prisustvovali učenici srednje poljoprivredne škole „Matija Antun Reljković“ iz Slavonskog Broda, studenti Biotehničkog odjela smjera Hortikultura i specijalističkog studija Ekološka poljoprivreda i ruralni razvoj Sveučilišta u Slavonskom Brodu te vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa područja Brodsko posavske županije. 

Predavanja na temu „Heljda – zaboravljena vrsta“ te „Važnost ekološke poljoprivrede za ruralni razvoj i zaštitu okoliša“ pokazala su se kao vrlo interesantna za sve prisutne. Ovakvim i sličnim predavanjima plan je informirati sadašnje i buduće poljoprivrednike o prihvatljivim načinima upravljanja prirodnim resursima, okolišem i proizvodnjom ekološki prihvatljive hrane. Ovim putem se predsjednik društva zahvaljuje gostujućim predavačima, sudionicima i svim članovima Društva agronoma Slavonski Brod na njihovom angažmanu oko uspješne provedbe projekta.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina