Brodski ultramaratonci očekuju održavanje “Mazatorske” utrke na 6, 12 i 24 sata krajem svibnja

Ultramaraton kluba Mazator početkom ovog mjeseca održao je svoju 4. Međunarodnu „Polojsku ultru“ koja je za razliku od prijašnjih godina ove bila službeno Prvenstvo Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.03.2020


 Prijašnjih godina termin utrke bio je u svibnju, dok je sada prebačeno na ožujak i taman se dobro poklopilo kako bi se održalo prije ove epidemije s Koronavirusom. Klub je sada obustavio sav rad, dok pojedini članovi kluba treniraju samoinicijativno.

Mazatori tijekom cijele godine imaju bogat kalendar natjecanja, dok su i sami organizatori njih nekoliko. Ukoliko se situacija s Koronavirusom popravi Ultramaraton klub Mazator planira 23. svibnja prvi put održati tzv. Mazatorsku utrku na 6, 12 i 24 sata. Trčalo bi se u krug koji je 400 metara na Stadionu „Stanko Vlainić - Dida“ te se očekuje oko 100 natjecatelja.

U klubu su uveli, a to je bila praksa do sada da svake prve subote u mjesecu imaju Slavonskobrodsku trkačku ligu. Naravno da je ta liga zbog ove situacije sada obustavljena, dok na njoj sudjeluje 60 trkača koji osim toga imaju tombolu, pa je stoga sve još i zanimljivije. Ono što se priprema za 19. rujan je Mazator trail koji će se održati treći put za redom, a trči se od Sovskog jezera na Ljeskove vode pa na Donji Slatinik i dalje prema Šumi Striborovoj, Pljuskari i jezeru Petnja. Dužina ovog Mazator traila je 46 km te su u njemu 3 discipline koje imaju svaka svoju kilometražu.

Ono što Ultramaraton klub Mazator još održava tijekom godine je Kross utrka u Tvrđavi Brod koja je na programu 20. lipnja. Najvažniji projekt kluba ipak je Slavonska utrka koja se održava 22. kolovoza te se trči ulicama grada i Mazatori najviše ulažu baš u ovo natjecanje.

 

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"