Sport

Brodski lađari odradili prvi trening

 Za Maraton lađa na Neretvi malo tko nije čuo. Ovoga kolovoza doživio je svoje dvadeset peto izdanje, a za Štit Kneza Domagoja borilo se više od 600 lađara i lađarica. Sljedeće će im se godine pridružiti i jedna nova, slavonskobrodska ekipa.

Brodski lađari u srijedu su odradili prvi trening. Tako su prvi ulazak u lađu, prvi zaveslaji i prvo isplovljavanje odrađeni. 

Nitko niti sumnjao nije da će prvi trening biti odrađen na nivou jer prvu brodsku epiku lađara ipak čine bivši i sadašnji sportaši, rekrativci i profesionalci. Doduše, kako kažu, s veslanjem su do sada bili na vi, ali to će se promijeniti.  Sve je počelo osnivanjem Udruge lađara "Marsonia", a ideja da zaplove na popularnom neretvanskom Maratonu lađa, svidjela se mnogima. 

U ekipi je trenutno 15 članova pred kojima je svladavanje tehnike i višemjesečna priprema za veće napore jer Maraton lađa nije mačji kašalj.  A plasman za premijerni nastup, navodi Marko Lipovac, trener i glasnogovornik Udruge lađara "Marsonia" , i nije bitan. Prvo upoznavanje s lađom je odrađeno, a da bi sve to bilo moguće, u pomoć su priskočili i drugi.  Trenirat su, kažu, počeli puno ranije od svih kako bi prvi nastup bio što bolji, ali planova je daleko više.  Novopečeni lađari, cijeve su si već zacrtali.  U svakom slučaju, bit će zapamćeni kao prvi lađari koji su Savom plovini u neretvanskoj lađi. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija