Brodski glumci u predstavi "Kako je potjeh tražio istinu"

Brodski akademski glumci Matej Safundžić, Luka Stilinović i Andrija Krištof – prvi puta zajedno na kazališnim daskama

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.04.2021


 Tri slavonskobrodska akademska glumca – Matej Safundžić, Luka Stilinović i Andrija Krištof prvi puta zajedno na kazališnim daskama. Naime, trojica Brođana koji su karijeru počeli kao srednjoškolci sada prvi puta kao akademski glumci stali su na kazališne daske. U adaptaciji djela Ivane Brlić Mažuranić "Kako je Potjeh tražio istinu". Svevremensku priču naše Ivane Brlić Mažuranić vješto su na kazališnim daskama prikazali Matej, Luka i Andrija.

Riječ je zapravo o adaptaciji završne predstave koju su Matej i Luka 2014. godine odigrali kao tadašnji studenti glume u Osijeku te su je iste godine odigrali i na Festivalu amaterskih kazališta. Sada, uz trećeg akademskog glumca, također Brođanina Andriju Krištofa, stiže osvježena i inovativna Ivanina priča. 

Matej, Luka i Andrija kao i još niz akademskih brodskih glumaca,  prve glumačke korake napravili su u Satiričkom kazalištu mladih Slavonski Brod. Poslije toga, glumu su odabrali za svoje životno zanimanje. Predstavu "Kako je Potjeh tražio istinu" odigrali su u produkciji Kazališne družine IBM Matej kao stalni član ansambla, a Andrija i Luka kao vanjski suradnici. Upravo tom su pričom zatvorili i ovogodišnju manifestaciju "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" koja je prošli tjedan još jednom iznova podsjetila koliku nam je literarnu baštinu u naslijeđe ostavila naša sugrađanka. 

Zadnje vijesti

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

Memorijalni turnir u Ruščici ove godine doživjet će svoje 30. izdanje

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana