Blagoslov 'bikera' i njihovih motocikala u Podvinju

PODVINJE - Nakon dvije godine izostanka zbog pandemije, nastavljena je višegodišnja tradicija posvete 'bikera' i motocikala u slavonskobrodskoj župi 'sveca cijelog svijeta' u Podvinju.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 09.05.2022
Blagoslov 'bikera' i njihovih motocikala u Podvinju


U subotu, 7. svibnja, više od stotinu motorista, članova moto klubova iz Osijeka, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda i okolice (...), ali i iz susjedne BiH, okupilo se na obredu blagoslova koje je predvodio podvinjski župnik o. Paul Karim, a molitvu čitala župljanka Rafaela Janković, čiji je sin Nino inicijator tradicije posvete 'bikera'. 

Podsjetimo, prvi blagoslov 'bikera' održan je u u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju godine 2012. , upravo na inicijativu Nine Jankovića, mladića koji je teško nastradao u motorističkoj nesreći, no, vjeruju mnogi, ostao živ Božjom intervencijom. Navršilo se deset godina ove lijepe tradicije prepoznatljive za župu sv. Antuna Padovanskog, kojemu se u zagovor utječu mnogi vozači i putnici. Župnik Paul im je moleći za njih, poželio sretno putovanje motociklom uz postojanu sigurnost samih sebe i svih drugih sudionika u prometu. 

foto: Rafaela Janković

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto