Sport

Bijelo – crni s novim trenerom protiv Trnja traže prvu pobjedu u sezoni

 U natjecanju SuperSport jedinstvene Druge nogometne lige je 5 klubova koji u ova prva 4 kola nisu zabilježili pobjedu. Među njima nalaze se i nogometaši Marsonije, dok do 3 boda uz njih nisu došli: Grobničan iz Čavli, Opatija, Međimurje iz Čakovca i zagrebačko Trnje koje će sutra od 16,30 gostovati na Stadionu "Stanko Vlainić – Dida." Bijelo – crni od mogućih 12 bodova u prva 4 kola osvojili su tek 1 bod i to početni u 1. kolu na svom terenu protiv Opatije. Stoga je došlo do smjene na klupi te je umjesto Roberta Špehara za trenera postavljen bivši nogometaš splitskog Hajduka Dario Damjanović koji je rođen u Gradačcu u susjednoj BiH. Svi ljubitelji Marsonije na početku nove sezone očekivali su bolje rezultate.

Današnji protivnik Trnje je u 6. mjesecu u kvalifikacijama gostovalo na Stadionu Stanko Vlainić – Dida te se Marsonia preko zagrebačke momčadi probila do lige u kojoj se trenutno nalazi. U odnosu na tu utakmicu obje momčadi su ovog ljeta nešto izmijenile svoje sastave, dok se Trnje na ljestvici nalazi na 13, mjestu s 3 boda. Sve bodove zagrebačka momčad osvojila je iz 3 neodlučene koje su izborili na 3 posljednje utakmice i to na gostovanjima u Jurjevcu i Čakovcu te u prošlom kolu na svom terenu u susretu s vodećim Jadranom iz Ploča. Jedini poraz s 3:1 upisali su u 1. kolu u Bjelovaru tako da su oni od 4 utakmice u prvenstvu čak 3 igrali u gostima. Bijelo – crni imaju veliki imperativ upisati prvu pobjedu u sezoni protiv ekipe koja je na 3 posljednje utakmice bez poraza.

U sastavu Marsonije danas protiv Trnja neće biti Damira Mirkovića koji je u prošlom kolu u Ždralovima zaradio crveni karton, dok se ovaj tjedan na treningu ozlijedio stoper Mislav Dogan i nema ga postavi. Zato se u konkurenciju vraćaju: Ermin Huseinbašić, Matej Sivrić, Dominik Perković i Lovro Anić. 

Danas u isto vrijeme od 16,30 u Oriovcu će nogometaši Oriolika u 5. kolu Treće lige – istok ugostiti Dardu. Crveni su u prošlom kolu uzeli sva 3 boda u Kutjevu koja žele potvrditi danas protiv Baranjaca. Na ljestvici se momčad Roberta Dujića nalazi na 8. mjestu sa 7 bodova, dok je Darda 9.-za s bodom manje.

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe danas u 5. kolu Treće lige – istok idu u Baranju i to u Kneževe Vinograde kod Borca koji se nalazi na  5. poziciji sa 7 bodova. Na svom posljednjem gostovanju u Ivankovu momčad Petra Vukoje odigrala je 2:2, dok su dobro igrali i u 1. kolu u Novoj Gradiški tako da se u Omladincu potajno nadaju i prvoj pobjedi u sezoni, dok bi bili zadovoljni i s bodom.

Preostala 2 kluba iz Brodsko - posavske županije u Trećoj ligi – istok svoje utakmice igraju u nedjelju, 18. rujna od 16,30 pa tako novogradiška Sloga gostuje u Ivankovu kod Bedema, dok je Svačić u Starom Slatiniku domaćin Čepinu. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija