Berde band na filmskom festivalu

Brodski Berde Band onaj vikend proveo je u Starigradu Paklenici gdje su sudjelovali na ovogodišnjem 4. Starigrad Paklenica Film Festivalu.

Autor: Maja Marić | Datum objave: 11.08.2013


Naši tamburaši izveli su intermezzo zbog kojeg je publika oduševljeno ustala na noge i zapjevala u glas. Osim toga, publika Velike Paklenice pogledala je film Sedam tamburaša čika Marka u režiji Davora Borića Bubija, dokumentarac o ovom iznimno talentiranom tamburaškom orkestru. Brodska publika s tim filmom već je otprije upoznata i imala je samo pozitivne kritike, baš kao i žiri na Film Festivalu.

– Ovdje se prikazuju filmovi etabliranih autora, onih koji su već osvojili i Oscara, ali su uz njih u konkurenciji i amaterski filmovi. No, baš su oni puni neke posebne draži i plijene posebnom glazbenom energijom – rekla je Irena Škorić, redateljica koja se ovdje našla u ulozi članice žirija.

Svirka ovih vrsnih tamburaša nastavila se i na party-ju u Maloj Paklenici nakon projekcije filmova. Ipak, nagradu za najbolji film ovogodišnjeg SPFF-a osvojio je Searching For Sugarman redatelja Malika Bendjelloula, dok je kratki film Piva klapa Kornelija redateljice Sandre Polić-Živković osvojio nagradu publike.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana