Sport

Bensice slavile u neizvjesnom gradskom derbiju

Bensice slavile u neizvjesnom gradskom derbiju

 U posljednjih nekoliko godina pobjede i to sigurne stalno su bile na strani Broda na Savi što se dogodilo i ovaj put. Za razliku od prijašnjih susreta u sinoćnjem je bilo 74:73 za Brod na Savi koji je cijelo vrijeme imao vodstvo, dok je Brod u završnici uspio utakmicu učiniti neizvjesnom, ali nije došao do preokreta.

Prava je šteta što na gradskom derbiju između košarkašica Broda na Savi i Broda u dvorani Vijuš nisu mogli biti gledatelji. Naime, imalo se što vidjeti na obje strane te je bilo puno lijepih poteza što je karakteristika za ovaj sport. Za razliku od prijašnjih godina Brod je sada puno jači, a za to su zaslužne 3 igračice koje igraju na posudbi, a to su: Marta Rimac i Martina Kujundžić iz osječke Murse te članice Požege Andrea Glomazić i Brođanka Kristina Županić koje nije bilo zbog izolacije. Također su u postavi trenera Rimca izostale Andrea Stanković i Rea Sudar. S druge strane kod Broda na Savi nije bilo Fione Princip te sestara Lane i Lorene Fonović. Na kraju je pobjeda Broda na Savi sa 74:73 sasvim zaslužena iz razloga što su imali vodstvo cijelu utakmicu, dok je u završnici Brod uspio smanjiti i utakmicu učiniti neizvjesnom.

Premda su djevojke trenera Rimca povele s 2:0 uslijedila je serija Broda na Savi od 10:0 za 10:2, da bi nakon prvih 5. minuta bilo 19:6, a na kraju prve četvrtine 35:18. Do poluvremena je Brod smanjio na 44:38, a na početku trećeg perioda sastav trenera Rimarčuka iz 2 brza napada odlazi na 10 koševa viška za 48:38. Tako je cijelo vrijeme, sve do posljednje dvije minute Brod na Savi imao prednost između 8 i 12 koševa. Činilo se da će tu razliku djevojke Dražena Rimarčuka sačuvati i mirno utakmicu privesti kraju. Međutim, Brod je u 38. minuti zaprijetio te koševima Ane Katarine Babić i tricom Andreje Glomazić 35 sekundi prije kraja došao na 72:70. U završnici su odlučila slobodna bacanja nakon kojih je Brod na Savi došao do pobjede sa 74:73. Konačna razlika je i najbliže što se Brod uspio približiti, dok nisu imali pokušaj za pobjedu ili za produžetak. Prvo ime utakmice bila je Edita Poljac koja je postigla 29 koševa te je dodala 7 skokova i 4 dodavanja. Ona je igračica koja pravi razliku i bila je ključna za pobjedu Broda na Savi. Naravno da ona ne može sama, dok je odličnu pomoć imala u Klari Rimarčuk koja je postigla 20 i Niki Kurdiji koja je uz 14 koševa bila i najbolji skakač s 8 uhvaćenih lopti.  

U sastavu Broda prvo ime bila je Marta Rimac koja je ubacila 22 koša te je imala 14 skokova. Uz nju je jako dobru utakmicu odigrala Crnogorka Andrea Glomazić s 19 poena, 9 uhvaćenih lopti i 4 dodavanja, dok je mlada Nina Novak postigla 12 koševa.

Za Brod na Savi ovo je bila treća pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica te su i dalje bez poraza. S druge strane košarkašice Broda kao domaćin nadigrale su Koprivnicu te imaju 2 minimalna poraza i to s jednim razlike, prvo u Virju od Podravca i sada u gradskom derbiju od Broda na Savi. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija