Alkoholizirani vozač izazvao prometnu i pobjegao

Jučer, 11. travnja, oko 16 sati, u mjestu Ljupina, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.04.2021
Alkoholizirani vozač izazvao prometnu i pobjegao


 Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 54-godišnjak (s 1,93 promila alkohola u organizmu) upravljao osobnim automobilom kolnikom ceste od sjevera u smjeru juga, dok je osobnim automobilom, iz suprotnog smjera, upravljao 37-godišnjak. Prilikom mimoilaženja, došlo je do udara lijevih osvrtnih zrcala na osobnim automobilima. Nakon udara 54-godišnji vozač se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja, no ubrzo je pronađen. Policija je vozača alkotestirala, te je pritom utvrđena koncentracija alkohola od 1,93 promila alkohola u organizmu. Nakon očevida alkoholizirani vozač je smješten u posebnu prostoriju u policiji do otriježnjenja.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zadržani u policiji na otriježnjenju

Policijski službenici, su tijekom vikenda sankcionirali tri počinitelja prometnih prekršaja koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

U subotu, 10. travnja, oko 2.30 sati, u Novoj Kapeli, zaustavili su osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, upravljao 20-godišnjak. U nedjelju, 11. travnja, oko 16 sati, u Slavonskom Brodu, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 2,93 g/kg alkohola u krvi. Nadalje, istog dana, oko 16.40 sati, na autocesti A3, prilikom upravljanja osobnim automobilom, u prometu na cestama zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin, u čijem je organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 1,32 promila. Zbog opasnosti da će prekršitelji nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, dovedeni su u policiju, gdje su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv svih počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Zadnje vijesti

Prvi domaći poraz nogometaša Marsonije od Vuteks Sloge u najgorem trenutku

Izgredi na utakmici Dinamo-Crvena Zvezda

Poraz Marsonije od Vuteks Sloge u zadnjoj minuti utakmice

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić