AK Marsonia najuspješniji na 10. Atletskom mitingu

Nakon stanke od tri mjeseca atletičari i atletičarke Marsonije imali su natjecanje i to 10. tradicionalni Atletski miting koji je održan na Stadionu Stanko Vlainić – Dida. Nastupilo je šest klubova, dok je najbrojnija s 18 svojih predstavnika bila domaća Marsonia. Osim utrka u svim disciplinama bio je tu i skok u dalj, dok je ukupno nastupilo 75 atletičara i atletičarki.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.06.2020


 Uz Atletski klub Marsoniju na 10. mitingu nastupili su klubovi iz Osijeka, Kutine, Đakova i Jasenovca te slavonsklobrodski Mazator. Natjecanje je održano od najmlađih cicibana koji su 2013. godište i mlađi pa sve do juniora koji su rođeni od 2001. pa do 2004. godine. Ukupno su održane 22 discipline od kojih je bilo 18 trkačkih. Sve one bile su na: 60, 100, 200, 300, 400, 600, 800 i 1.000 metara te skoku u dalj.

Na kraju je Marsonia bila najuspješnija s 19 osvojenih medalja od kojih je 6 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih. Od Brođana su prva mjesta osvojili Vid Grabarević koji je bio najbolji na 100 i 300 metara, Luka Martinović, Petra Lesar i Lorena Šeremet koja je slavila u skoku u dalj te na utrci na 400 metara. 

Dobar nastup imao je i Filip Orkić koji je osvojio 2 druga mjesta na 200 i 800 metara, dok je protiv sebe imao jaku konkurenciju.

Uz Filipa Orkića druga mjesta još su pripala: Zrinoslavu Kekezu, Mihaeli Jovanovac i Mateju Udovičiću. Mjesta na pobjedničkom postolju od domaćih s 3. mjestima osvojili su: Ivan Slijepčević, Bruno Martinović, Lara Žuljević, Dunja Grabarević, Marija Bulatović i Klara Lesar. Drugi najuspješniji klub nakon Marsonije bila je Moslavina iz Kutine koja je od 16 članova osvojila 17 medalja.

Jednu od lijepih pobjeda za Moslavinu iz Kutine izborio je mladi Jakov Mažar koji je u svojoj utrci kod stariji limača koji su 2009. godište na 400 metara pobijedio aktualnog prvaka Hrvatske Antonija Đikića iz Đakova.

Na 10. Atletskom mitingu dvoznamenkasti broj medalja i to 12 još su osvojili predstavnici Atletskog kluba „sla. Ante Perić“ iz Đakova.

Treba pohvaliti Zbor Atletskih sudaca Slavonskoga Broda koji je odlično odradio svoj sudački posao, dok je ovo natjecanje za sve bila dobra priprema za Prvenstvo Hrvatske koje će se 27. i 28. ovog mjeseca održati u Varaždinu.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod