"Ad Astra" na 10. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Nakon što je Hrvatski Sabor kulture preslušao sve vokalne sastave, odlučio je da ženski vokalni sastav "Ad Astra" iz Slavonskog Broda sudjeluje na 10. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Krapini 26.listopada 2013.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 27.07.2013


Na ovom renomiranom natjecanju, u jakoj konkurenciji naći će se i brodski pjevači što je posebna čast za njih i naš grad. Ženski vokalni sastav "Ad Astra" čine članice s dugogodišnjim zborskim pjevačkim iskustvom.U svome repertoaru imaju veliki broj pjesama različitih stilova: duhovne pjesme, popularne domaće, gospel, te mnoge druge pjesme za sve prigode. Uz a cappella zborsko pjevanje, pjevaju i uz orguljašku pratnju.

Hrvatski sabor kulture utemeljen je na stoljetnoj tradiciji  i kontinuitetu kulturno-umjetničkog amaterizma čiji počeci sežu u sredinu 19 stoljeća. Naime, davne 1858. u Karlovcu je počelo djelovati Društvo karlovačkih pjevača koje deset godina kasnije nastupa pod imenom Prvo hrvatsko pjevačko društvo "Zora".
Današnji Hrvatski sabor kulture savez je udruga i krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Sveukupno Hrvatski sabor kulture u svoje okrilje okupio je 915 udruga koje imaju 1484 sekcije s oko 80000 članova.

Popis zborova koji će nastupiti možete pogledati OVDJE, a o sastvu "Ad Astra" OVDJE.

U nastavku poslušajte kako zvuče:

{youtube}uXz5AmyYl6U|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana