5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Sportske manifestacije iz godine u godine rastu i sve ih je više u našem gradu. Jedna koja uvelike obuhvati cijeli grad u nadi da se gradjani probude iz zimskog sna i pokrenu svoje tjelesne motore je Slavonska trka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.01.2022
5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene


 Riječ je o utrci koja se ove godine održava u jubilarnom petom izdanju. Slavonska trka je manifestacija atletskog natjecateljskog i rekreativnog karaktera koja privlači svake godine sve veći broj natjecatelja i posjetitelja našem gradu. Prošle godine je zaista bila sjajna jer je okupila i velik broj lokalnih natjecatelja koji definiraju sportsku sliku grada. 

Peto izdanje Slavonske trke se vraća u prvotno zamišljeno mjesto, točnije savršenu startnu i ciljnu zonu, a to je Tvrdjava Brod. Srce grada je centralno mjesto Slavonske trke koja ove godine, u petom izdanju broji rekordan broj prijavljenih polumaratonaca, a s obzirom da je do kraja prijava ostalo još 14 dana vjerujemo da će ih biti još. Polumaraton, disciplina od 21km nije jedina u programu ove sportske manifestacije, već je prate i discipline na 10km i na 5km. Osim navedenih, dječje utrke su neizostavni dio svih manifestacija koje organiziraju Mazatori. 

Ultramaraton klub Mazator, na čelu s predsjednikom Tomislavom Marinovićem već godinama utječe na rekreativnu i sportsku scenu našeg grada, a Slavonska trka po pokazuje iz godine u godinu.

Prijave za utrku su otvorene u rujnu prošle godine i prolaze kroz tri faze prijava. Trenutno su otvorene redovne prijave gdje je startnina po standarnim cijenama za sudjelovanje na sportskim manifestacijama. Redovne prijave su otvorene do 20.01., a nakon toga prelaze u kasne prijeve, što znači da će i cijena startnina narasti. Ovo je ujedno i poziv svim našim sugradjanima koji žele učiniti nešto dobro za sebe po prvi puta, da to učine na Slavonskoj trci. 

Mnogi su svoje prve trkačke korake napravili na ovoj manifestaciji, pa zašto ne bi i vi?

U odnosu na prijašnja izdanja, ovogodišnje donosi nekoliko noviteta. Osim već spomenutog vraćanja u Tvrdjavu Brod, osim pojedinačnog natjecanja postoji i ekipno natjecanje gdje se ekipe od tri člana natječu tko će biti najbrži, na način da se zbroje njihovi rezultati. Osim toga, proglašenje po kategorijama je sjajna motivacija koja se prošle godine pokazala jako dobrom te je i prenesena u peto izdanje. Sportaše koji zauzmu pozicije na postolju očekuju bogate nagrade, pa čak i novčane, što je isto jedna od novosti petog izdanja.

Najveća novost je glazbena animacija uz samu trasu utrke, što dosadašnjih godina nije bio slučaj, te će uvelike osnažiti i oplemeniti ovu manifestaciju. Za glazbenu animaciju zadužena je Glazbena škola Slavonski Brod koja će sa svojim učenicima i svojim profesorima na odredjenim mjestima imati live koncerte i na taj način naš grad učiniti mjestom dobre zabave i glazbe koje mami osmijeh na lice, vedrinu duha i pozitivu za nastavak dana. Nemojmo zaboraviti uz to i sportsku, zdravstvenu komponentu – trčanje. 

Slavonska trka je proteklih godina organizirana u kolovozu, što je sportašima zasigurno utjecalo na ostvarenje svojih najboljih rezultata. Upravo zbog toga je utrka prebačena u veljaču kako bi se sezona natjecanja otvorila, te ostvarila novogodišnja odluka koju si većina postavimo, a to je biti aktivan i voditi brigu o zdravlju i izgledu.

Nemojte oklijevati, ako ste došli do kraja članka, to znači dvije stvari:

1. Prijavi se na stoperica.hr i učini nešto dobro za sebe

2. Izadji na ulicu i podrži natjecatelje, pogotovo one koji su gosti u našem gradu 

Utrka je 12. Veljače 2022. godine, a start je u 10:30h s disciplinom polumaratona, a u 10:45h startaju discipline na 5 i 10km. Uvertira su dječje utrke u 9:30h.

Budimo promjene koje želimo, prvo sebi pa društvu! Dobro došli na Slavonsku trku!

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić