Vijesti

49-godišnjak prevaren za 4800 eura, htio kupiti alat preko društvene mreže

49-godišnjak prevaren za 4800 eura, htio kupiti alat preko društvene mreže

Djelatnicima Službe kriminalističke policije, 49-godišnjak je početkom svibnja prijavio kazneno djelo računalne prijevare. Naime, oštećeni je stupio u kontakt sa osobom koja je nudila alat na prodaju putem društvene mreže i dogovorio kupnju.

Prodavatelj je putem društvene mreže poslao poveznicu u kojoj je oštećeni upisao svoje osobne podatke i podatke o bankovnoj kartici (dvije kartice), a nakon čega je saznao da mu je sa bankovnog računa skinuto oko 4800 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare i podnošenja kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu. 

"Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji", ističu u PU brodsko-posavskoj.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija