Vijesti

44-godišnjak oštetio trgovačko društvo za 142 000 eura

44-godišnjak oštetio trgovačko društvo za 142 000 eura

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Utvrđeno je da je osumnjičeni kao odgovorna osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, tijekom 2021., 2022. i 2023. godine, u nekoliko navrata za nepostojeće usluge, mimo društvenog ugovora neosnovano i protupravno uplatio iznos od 142 000 eura u korist drugog trgovačkog društva. Osumnjičeni je kao odgovorna osoba oštetio jedno trgovačko društvo, pribavivši protupravnu imovinsku korist u spomenutom iznosu drugom trgovačkom društvu. Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Priveden u policijsku postaju

U Novoj Gradiški, u Ulici M. Kraljevića, dana 25. svibnja, u 21.45 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnjak. Utvrđeno je da je vozač pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 1,82 promila. Policijski službenici su 66-godišnjaka priveli u policijsku postaju te ga nakon liječničkog pregleda kojim je utvrđeno da je sposoban za daljnji postupak u policiji, zadržali na otriježnjenju.  Policijski službenici protiv 66-godišnjaka podnose prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju

Dvoje građana sa područja Policijske uprave brodsko-posavske koji su željeli ostati anonimni donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Naime, pozivatelji su pronašli oružje prilikom čišćenja prostorija u obiteljskim kućama, a kojega su se riješili tek jednim pozivom na broj telefona 192. 

Odmah po pozivu na adrese pozivatelja stigli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i preuzeli automatsku pušku („šokac“), automatski puškomitraljez i pištolj (tzv. kuburu) ručne izrade. 

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ se i dalje provodi i omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja bez ikakvih sankcija.

Pozivamo  one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva da se pridruže kampanji, odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju.

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu na mjesta koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do tragedija. 

Također upozoravamo građane da oružje ne donose sami u policiju, već pozovu policiju koja će na dogovorenu lokaciju uputiti policijske službenike za protueksplozijsku zaštitu radi preuzimanja oružja na siguran način.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija