4 Tenora na božićnom koncertu Slavonskobrodske televizije

Slavonskobrodska televizije ponovo donosi jedinstveni događaj u Slavonski Brod. Božićni koncert SBTV-a donosi neponovljiva 4 Tenora koja će vas oduševiti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.11.2021
4 Tenora na božićnom koncertu Slavonskobrodske televizije


 Tradicionalni koncert održat će se u subotu 4. prosinca u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić. Kao i svake godine koncert ima i darovnu notu, povodom koncerta SBTV-a će donirati Covid odjelu Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

Ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su u Brod-turistu (u radno vrijeme) te na blagajni SBTV-a  od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 12. Prisustvo koncertu moguće je uz predočenje Covid potvrde..

Otkad su se prvi put zajedno pojavili na pozornici, 4 Tenora postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih i svjetskih standarda, opernih arija te svojih autorskih pjesama.

Njihovi koncerti donose opuštenu atmosferu, a mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko bisova. Izvedbama arije „Nessun Dorma”, Oliverove „Cesarice” i Cocine „Vilo moja” te čuvenih „Funiculi Funicula”, „O sole mio”, „Grande Amore” i „Canzone per te” uvijek iznova ostavljaju bez daha.

U rujnu 2018. godine održali su veliki koncert u KC Dražen Petrović s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, gdje ih je publika ponovo nagradila nekoliko puta stajaćim ovacijama. Splićane su osvojili koncertom na rivi u sklopu Zimskoga akvarela, a Riječane svojim nastupom na Trgu Riječke rezolucije, u sklopu ljetne manifestacije Noći riječkih trgova. Nezaboravan je i njihov koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za doček 2019. godine., na kojem su oduševili prepuni trg.

Nastupima od Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke preko Zagreba do Ljubljane nevjerojatnom su lakoćom punili dvorane. Osvojili su dvije prve nagrade na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, a u 2019. oborili su rekorde posjećenosti gdje god zapjevali.

Poseban su doživljaj priredili spektakularnim i jedinstvenim nastupom kojim su otvorili Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, u jedinstvenom prostoru rimskog kamenoloma.

Izvanrednim nastupom u prepunoj ljubljanskoj Areni Stožice 2018. odmah su osvojili publiku! Tim su koncertom najavili da će brzo postati velika koncertna atrakcija u Sloveniji i ljubimci publike željne kvalitetne glazbe i sjajnih izvedbi. Koncertom u Cankarjevom domu, u pratnji orkestra, potvrdili su svoju neupitnu kvalitetu i otvorili niz slovenskih nastupa.

Imaju istančan ukus za odabir lokacija koncerata pa je tako jedan od upečatljivih svakako onaj ljetni sa zagrebačkog Gradeca, gdje su okupljenima priredili nezaboravan glazbeni doživljaj s pogledom na Katedralu u pozadini. Svojom kvalitetom i humorom pokazuju profesionalnost koja se itekako cijeni.

Krajem ljeta pripala im je čast zatvoriti znameniti Špancirfest u Varaždinu. Kruna njihove dosadašnje karijere bio je koncert s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije održan u rujnu 2019. na kultnoj Šalati, gdje su im gosti bili diva Radojka Šverko i Goran Karan. Ovim open air koncertom potvrdili su svoj status na samom vrhu glazbene scene!

ĐANI STIPANIČEV

U glazbenom svijetu Đani Stipaničev istaknuo se svojim bogatim vokalnim sposobnostima i glumačkim talentom „začinjenima’” neodoljivim mediteranskim šarmom i smislom za humor. Srca svojih obožavatelja osvojio je raskošnim glasom kojim obogaćuje dalmatinske klasike i domaće standarde te simpatičnom osobnošću, zahvaljujući kojoj lako uspostavlja prijateljski odnos s publikom i satima ju drži nasmijanom i raspjevanom. 

Jedan od omiljenih Šibenčana na našoj sceni briljirao je u mjuziklima Kosa, Jesus Christ Superstar, Jalta, Jalta, Briljantin, Gubec-beg i mnogim drugima, a prošle je godine sa svojom kazališnom trupom Hrvatsku pokorio mjuziklom Mamma Mia!

VLADIMIR GARIĆ

Vladimir Garić tenor je splitske klape Cambi i član HNK Split, a u blues bandu „Otprilike ovako” svira gitaru. Multitalentirani Garić istaknuo se u klapi kao prvi tenor na pjesmama „Zapuvala je bura” i „Ultima partenca”, dok je u kazalištu briljirao u ulogama Lovre Juranića u Zajčevoj operi „Nikola Šubić Zrinjski”, Tončija Morovice u opereti „Spli'ski akvarel” Ive Tijardovića, Antonija u praizvedbi Tijardovićeve opere „Dioklecijan” te mnogim drugima. 

Svojim iznimnim vokalom Garić pobuđuje snažne reakcije kod publike koje su često popraćene gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

MARKO PECOTIĆ

Marko Pecotić Peco dugogodišnji je član klape Iskon i „vlasnik” velikog hita „Samo ljubav ostaje”, koji je otpjevao za najavnu špicu serije Larin izbor, i pjesama „Još ne mogu pristat volit” i „Dobra večer prijatelji” klape Iskon. U klapi je većinom vodeći vokal, a među Tenorima je uz Đanija Stipaničeva zadužen za skečeve i šale.

Osim iznimnoga glazbenog talenta i načina na koji se cijeli daje u pjesme koje izvodi, splitskog tenora publika voli i zbog ugodnog karaktera te osmijeha koji mu nikad ne silazi s lica.

FILIP HOZJAK

Polazio je Glazbenu školu u Varaždinu kod prof. Blanke Tkalčić, a studij pjevanja nastavio na Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu u klasi prof. Ulfa Bästleina. Diplomirao je na studiju pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Radi u HNK Osijek. Osvajač je nagrada u solističkom pjevanju te dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku 2014. godine. 

Istaknuo se u nekoliko uloga: u mjuziklu „Les Misérables” te u opereti „Šišmiš”, a 2015. ostvario je zapažen nastup kao Ferrando u Mozartovoj operi „Cosi fan tutte”. U 2016. nastupao je kao Nemorin u Donizettijevoj operi „L'elisir d'amore. Neprestano oduševljava ulogama u popularnoj rock operi “Jesus Christ Superstar” te najnovijoj ljubavnoj opereti “Grofica Marica” kazališta Komedija.

4 Tenora uistinu su prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje velika potražnja za njima. Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskoga pjevačkog umijeća hrli na njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici kombinacija su koja koncerte 4 Tenora čini večerima za pamćenje.

Zadnje vijesti

Međunarodna poslovna turistička burza " Way Put" i nagrađeni u kategoriji Simply the best - top 5

Odigrano četvrto kolo 25. Božićnog rejtingiranog turnira, u vodstvu Stjepan Damjanović

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto