25-godišnjakinja u 7 ujutro zbog nesuglasica oko narudžbe alkoholnog pića vikala na konobare

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.07.2022
25-godišnjakinja u 7 ujutro zbog nesuglasica oko narudžbe alkoholnog pića vikala na konobare


 Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama, te tri s materijalnom štetom.

U području javnog reda i mira, evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira.

ZA VOLANOM S 2,33 PROMILA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet, dana 1. srpnja, u 12.45 sati, u Novoj Gradiški (Trg kneza Višeslava), utvrdili su da 28-godišnjak upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,33 promila, te je isti zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose prekršajni nalog. 

NA GRANIČNOM PRIJELAZU NARUŠAVAO JAVNI RED I MIR

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 1. srpnja, u 15.30 sati, policijski službenici su kontrolirali 59-godišnjeg pješaka, koji je pored sebe gurao bicikl. Prilikom kontrole 59-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, vikom i galamom, te je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike.  Alkotestom je u organizmu istoga očitana koncentracija alkohola od 2,45 promila, te su policijski službenici pozvali zdravstvene djelatnike koji su istoga pregledali. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

U ALKOHOLIZIRANOM STANJU NARUŠAVALA JAVNI RED I MIR

U Slavonskom Brodu, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dana 2. srpnja, u 7.15 sati, 25-godišnjakinja je zbog nesuglasica u vezi narudžbe alkoholnog pića, narušavala javni red i mir, vikom i galamom na zaposlenike ugostiteljskog objekta, te je odgurivala stolove i stolice. Alkotestom je u organizmu 25-godišnjakinje očitana koncentracija alkohola od 1,62 promila, te je zadržana u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv iste podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

PROŠLOTJEDNI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. lipnja do 3. srpnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 17 osoba: sedam osoba su zadobile teže, a deset lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 276 prometnih prekršaja, od čega: 82 prekršaja nepropisnih brzina, 61 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 106 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Ruščici, a kojom se kretala 38-godišnja vozačica osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 2.33‰, očitana je u petak, oko 13 sati, u organizmu 28-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao teretnim automobilom. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zadnje vijesti

Međunarodna poslovna turistička burza " Way Put" i nagrađeni u kategoriji Simply the best - top 5

Odigrano četvrto kolo 25. Božićnog rejtingiranog turnira, u vodstvu Stjepan Damjanović

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto