22 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite BPŽ od 12. ožujka 2021.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.03.2021
22 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19


 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 22 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (10), grad Slavonski Brod i općine Rešetari, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 2) te općine Donji Andrijevci, Garčin, Gornji Bogićevci i Okučani (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.615, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 127 na 128. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 74, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 185.   

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1938.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 156. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 567 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan).  

Nastavno na raspravu i zaključak sa sjednice Stožera CZ Brodsko-posavske županije održane u utorak (09.03.) u vezi mogućnosti prelaska osnovnih i srednjih škola na zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije na nastavu po Modelu C (online nastava), Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je na svojoj elektronskoj sjednici donio zaključak da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području cijele Brodsko-posavske županije i nadalje odvija po Modelu A (nastava u učionicama). 

Zadnje vijesti

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri preminule osobe od Covid-19

Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić