Vijesti

12 restorana nosi oznaku kvalitete 'Okusi graničarskog Posavlja'

12 restorana nosi oznaku kvalitete 'Okusi graničarskog Posavlja'

 Obilazak je započeo ovog tjedna na području Brodsko posavske županije, gdje je posjećeno 12 objekata nosioca standarda Okusi graničarskog Posavlja.

Cilj obilaska je provjera pridržavanja kriterija za sudjelovanju u projektu i kvalitete pružanja usluge kod nosioca standarda. Predstavnici Turističke zajednice Brodsko posavske županije i voditelja projekta tvrtke DMK Vall042, tom su prigodom s predstavnicima ugostitelja razgovarali  o nekoliko značajnih tema vezanih uz dosadašnju provedbu projekta (produkcija nacionalnog kataloga, promocijske aktivnosti i dr.), te posebno o realizaciji zajedničkih aktivnosti koje predstoje u ovoj godini. Prije svega to su Nacionalni dani Okusa, festival doživljaja lokalne gastronomije koji će se na području županije održati pod nazivom  Dani okusa graničarskog Posavlja. 

Ova manifestacija  posjetiteljima će pružiti okuse lokalnih tradicijskih jela kroz ponudu oblikovanu u meni od najmanje tri slijeda i to po promotivnim  cijenama u  tri cjenovne grupe počevši od 95,00 kn. Dani okusa graničarskog Posavlja održati će se u drugoj polovini 11. mjeseca.

U okviru projekta ove je godine, financiran sredstvima županijske turističke zajednice izrađen zajednički suvenir, replika male tradicijske zdjelice s otisnutim znakom Okusi graničarskog  Posavlja. Svim nosiocima standarda  predstavnici Turističke zajednice Brodsko posavske županije prilikom posjete uručili  su prvu količinu suvenira pakiranih u kutijice sa znakom projekta i logotipom Turističke zajednice.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija