1,1 milijuna kuna za županijske stipendije

Brodsko-posavska županija nastavlja stipendirati studente

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.03.2021


 Brodsko  - posavska županija utvrdila je konačnu listu studenata kojima je odobrena stipendija za aktualnu akademsku godinu. Riječ je o 52 stipendista koji studiraju na području županije i koji će mjesečno primati 800 kuna, a bit će im dakako isplaćeni i zaostaci za mjesece od početka akademske godine. Za stipendije je u ovogodišnjem proračunu Županija izdvojila milijun i 100 tisuća kuna za 120 studenata.

Kriteriji su bili da se školuju za neko od deficitarnih zanimanja. Ako su prva godina studija morali su mati najmanju prosječnu ocjenu iz srednje škole 4,5, a studenti viših godina  najmanju prosječnu prethodne godine 3,0. Po kriteriju darovitosti, srednjoškolski je prosjek morao biti 4,9, a iz prethodne godine studija 4,0.

Županija je nedavno u suradnji s HŽ putničkim prijevozom za 423 studenta osigurala pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte za vlak mjesečno tijekom 10 mjeseci. Troškove karata sufinancirat će s po 50 posto Brodsko-posavska županija i HŽ-putnički prijevoz.

Koliko županija potiče obrazovanje, najbolje govore i brojke: iz ovogodišnjeg proračuna izdvojit će 17 milijuna i za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola te još 2 milijuna kuna za sufinanciranje rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

 

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić