Vijesti

11 gastronomskih festivala pod zajedničkim nazivnikom Dani Okusa hrvatske tradicije

11 gastronomskih festivala pod zajedničkim nazivnikom Dani Okusa hrvatske tradicije

 Ovaj jedinstveni festival hrvatske gastronomije od ove se godine održava po novom konceptu kojim se želi dodatno naglasiti vlastiti identitet pojedine regije i njezinih lokalnih, posebno eno-gastronomskih osobitosti, a time i ukupne turističke prepoznatljivosti.

Tijekom desetodnevnog trajanja u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi tradicije, u ponudi će se naći po dva različita menija od najmanje tri slijeda i to u jednoj od odabranih cjenovnih grupa počevši od 95,00 kn na dalje. 

Posjetiteljima će to biti idealna prilika da po posebno pogodnim cijenama uživaju u okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih jela, jela spravljenih od tradicijskih namirnica na tradicionalan način ali i onih pripremljenih u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.

Festival objedinjuje 11 regionalnih manifestacija: 

  • Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija) 
  • Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija), 
  • Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija) 
  • Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija), 
  • Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija), 
  • Okusi Banovine, Moslavine i Posavine (Sisačko-moslavačka županija), 
  • Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija), 
  • Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija), 
  • Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija), 
  • Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija) 
  • Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija).  

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija