Ovaj jedinstveni festival hrvatske gastronomije od ove se godine održava po novom konceptu kojim se želi dodatno naglasiti vlastiti identitet pojedine regije i njezinih lokalnih, posebno eno-gastronomskih osobitosti, a time i ukupne turističke prepoznatljivosti.
Tijekom desetodnevnog trajanja u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi tradicije, u ponudi će se naći po dva različita menija od najmanje tri slijeda i to u jednoj od odabranih cjenovnih grupa počevši od 95,00 kn na dalje.
Posjetiteljima će to biti idealna prilika da po posebno pogodnim cijenama uživaju u okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih jela, jela spravljenih od tradicijskih namirnica na tradicionalan način ali i onih pripremljenih u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.
Festival objedinjuje 11 regionalnih manifestacija:
- Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija)
- Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija),
- Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija)
- Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija),
- Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija),
- Okusi Banovine, Moslavine i Posavine (Sisačko-moslavačka županija),
- Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija),
- Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija),
- Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija),
- Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija)
- Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija).