VIDEO Ministar Oleg Butković obišao gradilište mosta na rijeci Savi kod Svilaja

Izgrađen je most preko Save, čime su spojene Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.02.2019


Naime, most Svilaj preko rijeke Save sastavni je dio međunarodnog pan-europskog cestovnog koridora: Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče, i jedan je od ključnih objekata na ovom koridoru. Riječ je o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koje danas provodi Hrvatska u suradnji s BIH, istaknuo je to prilikom obilaska gradilišta ministar mora, prometa i infrastrukture RH, Oleg Butković.

"Danas smo ovdje jer je došlo do spajanja nizvodnog dijela mosta, kako bi obilježili značajan trenutak u gradnji ovog infrastrukturnog projekta. A ono što očekujemo je da se radovi nastave ovakvim intenzitetom i da u ovoj godini, negdje na jesen, otvorimo most koji je prevažan za obje države, a koji se nalazi na Vc koridoru - koridoru koji će, osim spojiti dvije države, povezati Budimpeštu s Pločama što nam je i u interesu", kazao je ministar Oleg Butković.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BIH, Saša Dalipagić izrazio je zadovoljstvo konačnim spajanjem mosta dvije države. 

"Nakon dvije i pol godine dvije susjedne, prijateljske zemlje su spojene, i to je ono što nas raduje i veseli", rekao je Saša Dalipagić,  zamjenik ministra komunikacija i prometa BIH.

Svilajski most vrijedan je više od 22 milijuna eura, a budući da se radi o zajedničkom naručitelju, sukladno međudržavnom sporazumu, Bosna i Hercegovina s Hrvatskom sufinancira izgradnju ‘pola-pola’. 

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana