Vijesti

Mirjana Josipović iz Velike Kopanice pobjednica slavonskobrodske Fišijade!

 Mirjana Josipović iz Velike Kopanice pobjednica slavonskobrodske Fišijade!

Foto galerija

Na Sportsko-rekreacijskom centru Poloj održano je tradicionalno Otvoreno prvenstvo grada Slavonskog Broda u kuhanju fiša, popularna brodska Fišijada. U natjecanju tko će kuhati najbolji fiš, zadovoljiti istančane ukuse i kriterije prosudbene komisije i odnijeti vrijedne novčane i druge nagrade organizatora i laskave naslove najboljih sudjelovale su 74 ekipe, pravih znalaca spravljanja ovog u narodu vrlo popularnog gastronomskog specijaliteta.
 
Najbolje ocjene za svoj fiš dobila je i naslov pobjednice fišijade odnijela je Mirjana Josipović iz Velike Kopanice! Drugo mjesto osvojio je Tomo Kovač iz Cerne, a treće mjesto Mato Radičević iz Male Kopanice. Njima su pripali pehari za najbolje, novčane i druge nagrade organizatora i sponzora.
 
- Jako sam sretna, lijep je osjećaj biti pobjednik ovoga velikog i tradicionalnog natjecanja, u ovako kvalitetnoj i jakoj konkurenciji - rekla je, uz ostalo, pobjednica fišijade Mirjana Josipović. I drugoplasirani Tomo Kovač bio je jako je zadovoljan ovim uspjehom. Sretan je što je svoje kulinarsko umijeće prezentirao ovdje na brodskom Poloju. Mato Radičević iz Male Kopanice je treći, na visoke plasmane u natjecanjima u kuhanju fiša već je gotovo naviknuo, uvijek je među najboljima. - Bio sam i pobjednik, ne samo brodske nego i drugih fišijada. Drago mi je što je prosudbena komisija prepoznala kvalitetu moga fiša, rekao je Kovač.
 
U ime organizatora, Turističke zajednice područja Slavonski Brod-Posavina odnosno Grada Slavonskog Broda pehare i nagrade najboljima uručila je zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Marina Martić Puača. I ove godine više tisuća posjetitelja zabavljao je pjesmom i svirkom tamburaški sastav "Širok šor". 

Tekst i fotografije: Boris Gajdukov

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija