Vijesti

Laboranti brodske Opće bolnice obilježili Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika

 Laboranti brodske Opće bolnice obilježili Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika

U prigodi Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika svečano u radnoj atmosferi bilo je i u Kliničkom laboratoriju Opće bolnice 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu. Uoči svoga dana koji je 15. travnja, kako bi ga simbolično obilježili, okupili su se bolnički medicinsko–laboratorijski djelatnici.

Ovi zdravstveni radnici imaju ključnu ulogu u medicini i javnom zdravstvu, u dijagnostici, razvoju i osiguranju kvalitete, liječenju, istraživanju i razvoju moderne medicinske znanosti. Prvi su koji doznaju parametre krvnih pretraga koje provode biokemijskom analizom, na temelju kojih se utvrđuje zdravstveno stanje pacijenta.

Medicinski laboranti u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu rade na Odjelu za laboratorijsku dijagnostiku, Odjelu za patologiju i citologiju te na Odjelu za transfuzijsku medicinu. Ukupno u brodskoj Općoj bolnici radi 19 laboratorijskih tehničara, 3 citoskenera, 16 prvostupnika medicinsko-laboratorijske dijagnostike, 17 specijalista medicinske biokemije i 1 magistar medicinsko – laboratorijske dijagnostike.

Česitamo im njihov dan, te im želimo puno uspjeha u radu!

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija