Show

KLAPA „Sveti Juraj“ HRM i Zlatko Dalić zagrijavaju glasnice pred sutrašnju utakmicu između Hrvatske i Španjolske

 KLAPA „Sveti Juraj“ HRM i Zlatko Dalić zagrijavaju glasnice pred sutrašnju utakmicu između Hrvatske i Španjolske

Nakon prošlotjednog koncerta Klape „Sveti Juraj“ HRM u sklopu proslave Dana državnosti u Aachenskoj katedrali, koji je organiziran od strane Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Dusseldorfu, Klapa nastavlja širiti domoljublje i prepoznatljiv nacionalni identitet u Njemačkoj.

Nije tajna da izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Dalić i Klapa propagiraju iste životne vrijednosti: obitelj, domoljublje, vjera i poniznost. Stoga nije za čuditi što je „duet“ između Klape i Izbornika nastao pred sam početak Europskog nogometnog prvenstva, odnosno utakmicu između naše voljene Hrvatske i Španjolske.

Od pamtivijeka hrvatski narod čuva svoju tradiciju kroz pjesmu stvarajući prepoznatljiv nacionalni identitet. Hrvatica i Hrvata danas ima širom svijeta, gotovo isti broj naših sunarodnjaka živi izvan Domovine kao i u Domovini. Naš hrvatski jezik je jedan od ključnih elemenata našeg identiteta, oku nevidljiva nit koja nas povezuje s našim korijenima, a koju nosimo u srcima. Njegovanje hrvatske riječi i pjesme izvan Hrvatske nije samo čin očuvanja jezične čistoće, to je ujedno i očuvanje naše kulturne posebnosti i identiteta. Kroz očuvanje jezika, čuvamo našu prošlost, ali isto tako stvaramo mostove prema budućnosti.

Sigurni smo da će pozitivne emocije i nacionalni naboj iz zajednički otpjevane pjesme „lijepa li si“ sutra na travnjak i na tribine prenijeti naši nogometni reprezentativci.

 https://web.facebook.com/watch/?v=471959438579200&rdid=PhZ2ejfXs88LctML

https://www.tiktok.com/@laki52996/video/7380282096125824288?is_from_webapp=1&web_id=7356547816145798689

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija