Sport

KADETSKO ŠAHOVSKO PH: Josipa putuje u Orlando, Blago u Mureck

 KADETSKO ŠAHOVSKO PH: Josipa putuje u Orlando, Blago u Mureck

U hotelu Medena u Trogiru od 22.-28.06. odigrano je Pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u standardnom šahu. Čak 358 kadeta i kadetkinja  iz cijele Hrvatske  natjecalo se u dobnim skupinama  
 
U-7, 9, 11, 13 i 15 godina sa željom da pokažu svoj napredak protekle godine. Ulog je bio veliki. Pobjednik u svojoj dobnoj skupini osigurava plasman na svjetsko, a drugoplasirani na europsko prvenstvo naredne  godine. Šahovski klub Đuro Đaković predstavljalo je četvero natjecatelja. 
 
JOSIPA GAŠPARAC je u konkurenciji do 9 godina osvojila  s 8 bodova iz 9 kola prvo mjesto.  Kao državna prvakinja  predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom kadetskom prvenstvu koje će se održati u Orlandu (SAD) naredne godine.
 
Na svom prvom nastupu na državnom prvenstvu BLAGO MARTINOVIĆ je u konkurenciji do 7 godina uvjerljivo osvojio drugo mjesto i predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu u austrijskom Murecku u kolovozu 2025. Njih dvoje je vodilo teško borbu s bratom i sestrom Ljaljić iz Križevaca. Na koncu Josipa malo bolja od Nore Ljaljić, a Bruno bježi bod Blagi.
 
Vedran Kaloci je u posljednjem kolu  u konkurenciji U-11 na prvom stolu odlučivao o svome plasmanu s pobjednikom Jakovom  Friščićem iz Ivaneca, no nažalost nije uspio i pada na četvrto mjesto. 
 
Svojim prvim nastupom i četvrtim mjestom do 8 godina na državnom prvenstvu može biti zadovoljna osmogodišnja Elena Kauk. 
 
Da bi uspjeh brodske ekipe bio potpun, pobrinuo se i trener Zlatko Martić, koji je osvojio treće mjesto na Veteranskom prvenstvu Hrvatske 65+ koje se istovremeno održavalo u Trogiru. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija