I brodski 'Mazatori' istrčali glasoviti Rimski maraton!

Više od 11 tisuća trkača iz cijeloga svijeta, trčalo je ove nedjelje 27. ožujka ulicama Rima na glasovitom, 27. međunarodnom Rimskom maratonu. U Rimu su bili i naši Brođani, njih 40-ak članova Ultramaraton kluba Mazator, predvođeni ultramaratoncima Krešimirom Šimićem i Ines Jozić, a maratonskih 42 kilometra uspješno je istrčalo njih 20-ero!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.03.2022
 I brodski 'Mazatori' istrčali glasoviti Rimski maraton!


Naši Brođani javljaju o sjajnoj atmosferi na stazi, odličnoj organizaciji i dočeku. Riječ je o jednoj od najzahtjevnijih maratonskih utrka u svijetu, koja se zapravo trči kroz dvije države – Italiju i Vatikan, a start i cilj je na rimskom Colosseumu, velikom  simbolu atletike.

Čestitamo svima koji su uspješno prošli kroz cilj, a posebno najbržima: Ines Jozić (2:57); Matku Bednjanecu (3:10),  Krešimiru Šimiću (3:32) i  Vedranu Dulju  (3:32).
 
Boravak u Rimu naši su trkači iskoristili i za razgled znamenitosti Vječnoga grada, kao i čuvenih sakralnih spomenika i crkvi u Vatikanu. Za organizaciju, domaćinstvo i smještaj zahvaljuju svome članu, također maratoncu, našem svećeniku, vlč. Ivanu Benakoviću, koji je u Rimu na doktorskom studiju, kao i njegovom subratu, svećeniku iz Slavonskog Broda vlč. Marku Martiću, koji ih je zajedno s vlč. Benakovićem, vodio u obilazak Rima i Vatikana. 
 
Inače, pobjednik rimskog maratona u muškoj konkurenciji je Etiopljanin Bekele Fikre Tefera, a u ženskoj njegova zemljakinja Dalasa Sechale Adugna. Tefera je postavio i novi rekord Rimskog maratona s vremenom od 2 sata, 6 minuta i 48 sekundi. 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić