Vijesti

Brođani u Zagrebu udružili snage za brodsku Pedijatriju; udruga Marsonia svečano uručila donaciju dječjih krevetića

 Brođani u Zagrebu udružili snage za brodsku Pedijatriju; udruga Marsonia svečano uručila donaciju dječjih krevetića

Foto galerija

Odjel pedijatrije brodske Opće bolnice od danas je bogatiji za još šest novih dječjih krevetića. Riječ je o donaciji Udruge Marsonia iz Zagreba koja okuplja Brođane i njihove prijatelje u našem glavnom gradu, koji su donirali pet krevetića, a njima se s donacijom još jednoga pridružila i udruga Možemo bolje iz općine Bukovlje. 
 
Za najmlađe pacijente - dječji krevetići vrhunske tehnologije i jedinstvenog dizajna. Ovih su dana  stigli na odjel pedijatrije brodske Opće bolnice. Iznimno vrijedna donacija udruge Marsonia koja u Zagrebu okuplja Brođane i njihove prijatelje. "Ovom prigodom želim zahvaliti svima koji su 5. svibnja bili na Večeri Brođana u Westinu i svojim donacijama pomogli nabavku ovih iznimno vrijednih pet dječjih krevetića ukupne vrijednosti 25 tisuća eura. Ovim činom uručenja naše donacije zaokružili smo našu kampanju koju smo počeli još u ožujku ove godine prikupljajuči sredstva za nove krevetiće za Odjel pedijatrije brodske Opće bolnice. Prikupili smo ukupno 39.307,55 eura, a nakon što smo pokrili troškove organizacije Večeri Brođana, za krevetiće je ostalo 25 000 eura, kojima smo omogućili kupnju pet krevetića modela TOM2", rekao je Ivan Marić, predsjednik Udruge Marsonia iz Zagreba.
 
Zahvalan na donaciji, dr. Ivan Krajinović, voditelj Odijela pedijatrije Opće bolnice 'Dr. Josip Benčević' istaknuo je kako će ovi krevetići puno značiti za poboljaše uvjeta liječenja najmlađih pacijenata, posebno onih koji su na intenzivnoj njezi. "Iznimno su funkcionalni, podesivog uzglavlja i bočnih stranica ovisno o stanju djeteta, a jedinstveni su po tome što su oslikani motivima iz bajki Ivane Brlić-Mažuranić", rekao je dr. Krajinović.
 
 
Još je jedan krevetić kupila i udruga Možemo bolje iz općine Bukovlje. "Iznos od potrebnih 4800 eura prikupili smo prilikom organizacije proslave Dana državnosti u Bukovlju", pojasnio je Igor Đaković, predsjednik udruge 'Možemo bolje'. Lani su, podsjeća, Pedijatriji donirali i električne grijače.

Brodskoj bolnici trebat će, kaže dr. Krajinović, još četiri dječja krevetića, svaka je donacija dobrodošla. Uvjeti boravka djece na odjelu su svakim danim sve bolji. Ulaganja jako velika, u proteklih 5 godina kroz niz projekata iz državnih i fondova EU, uloženo je 9,5 milijuna kuna. Od toga je 5 i pol milijuna kuna uloženo u opremu, te oko 4 milijuna kuna u građevinske radove na bolničkoj pedijatriji, naglasio je u ovoj prigodi doc. dr. sc. Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice 'Dr. Josip Benčević'. Zahvalan na svakoj donaciji, poziva dobre ljude na nastavak suradnje i doniranje vrijedne opreme za brodsku bolnicu.

Brođani u Zagrebu okupljeni u udrugu 'Marsonia' najavljuju nastavak svojih humanitarnih projekata. Udruga broji 150 članova, to su sve Brođani koji se nalaze na studiju ili radu u Zagrebu, ali i njihovi prijatelji koji, izuzev toga, nisu povezani s Brodom. Hvalevrijedan je njihov rad za svoj rodni grad!

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija