Zbog povećanog broja slučajeva zaraze, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu nastava online
Zbog povećanog broja slučajeva zaraze, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu nastava online
I dok iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ovih dana dolaze vijesti o tome kako je stanje na hrvatskim sveučilištima pod kontrolom, ali da su spremna za prelazak na digitalnu nastavu ako za to bude bilo potrebe, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu nastave nema od prošloga tjedna.

 Crvena traka na vratima brodskog Sveučilište, znak je da u ove prostore više ne može ulaziti svatko. Unatoč svim epidemiološkim mjerama - mjerenju temperature, dezinficiranju i držanju razmaka, koronavirus je našao svoj put i u visoko školstvo. Hodnici fakulteta, ovih su dana zato pusti.

Već sada, nakon nešto više od tjedan dana, situacija je, navodi rektor Samardžić, mnogo povoljnija. No ponovni povratak studenata na fakultete, ovisit će i o drugim čimbenicima. 

Pa će se na temelju epidemiološkog stanja, ističe privremeni rektor  Ivan Samardžić, donositi buduće odluke. Online nastava, sama po sebi nije problem, koliko bi problem mogla biti praktična nastava. I za njeno odrađivanje, na Sveučilištu planovi već postoje.

S obzirom da je i završetak prošle akademske godine obilježila epidemije, i novu se, ističe Samardžić, ulazilo s već razrađenim planovima.

I profesorima, kao i studentima, kaže, najdraža je frontalna nastava, ali u ovim uvjetima, svi će morati biti strpljivi.

Na nacionalnoj razini, većina fakulteta za sada još kombinira na slavu online i uživo, ali, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, svi su spremni na potpuni prelazak na digitalni oblik.