Završen još jedan tečaj ronjenja
Završen još jedan tečaj ronjenja
Kakvi su izazovi podvodnog svijeta? - za SBTV govore novi brodski ronioci koji su uspješno položili tečaj ronjenja u početnoj i naprednoj kategoriji

 Osim što promiču ronjenje kao sport i zdrav stil života, neprocjenjiva je uloga ronioca i u sustavu civilne zaštite i spašavanja. Nebrojeno su to puta u kriznim situacijama dokazali i članovi Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia, koji o sigurnosti na vodi i pod vodom educiraju svoje ronioce i sve one koji to žele postati. Upravo je ovih dana još jedna generacija uspješno položila tečaj ronjenja kojega klub organizira dva puta godišnje za početne i napredne kategorije.

Sigurnost na vodi i pod vodom – jedan je od imperativa ako se želite baviti ronjenjem. Velik je to izazov, posebno u slučajevima kada ronioci postaju spasioci u potražnim i drugim akcijama u kriznim situacijama kojih smo svjedoci i danas. A kako bi spremnost takve ronilačke postrojbe bila na visokoj razini, važna je sustavna edukacija. U klubu podvodnih aktivnosti Marsonia trenutačno je više od 100 članova, od čega su njih 90 ronioci. Uz specijalističke, redoviti su i tečaji za početne i napredne kategorije. Jedan takav položila je ovih dana još jedna generacija ronilaca.

Tečaj za početnu kategoriju uspješno su položili Maja Bokan, Anton Pretkalaj, Tomislav Didović, Matej Paunov i Ivan Paunov, Fran Balunović i Ninoslav Balunović, a za naprednu kategoriju Miro Matković, Perica Odobašić i Patrik Matej. 

Iako se na prvu ronjenje čini kao bezbrižna rekreacija, ipak nije sve tako jednostavno. Treba puno toga poznavati, upravo radi sigurnosti pod vodom.

Tečajeva ronjenja će svakako u klubu biti još, već na slijedeće proljeće.

Više u prilogu SBTV-a!