Za nogometaše Marsonije danas završava ljetni odmor
Za nogometaše Marsonije danas završava ljetni odmor
Za nogometaše Marsonije završio je ljetni odmor. Naime, sutra im počinju pripreme za novu sezonu u Trećoj ligi – istok u kojoj će biti određenih promjena kako u igračkom kadru, a tako i oko novih klubova u natjecanju.

 Momčad će i u novom prvenstvu voditi domaći mladi stručnjak Braslav Ostojić, dok mu uprava kluba pokušava angažirati pojačanja s kojima će krenuti u sezonu. Silom prilika Ostojić je u prošlogodišnjem prvenstvu prigodu davao mladim igračima kako bi stekao uvid na koga od njih može računati od nove sezone.

Prema dostupnim informacijama trener Ostojić u novoj sezoni trebao bi imati veliku većinu igrača iz prošlogodišnjeg prvenstva. Važno je da će mu vjerojatno ostati okosnica ekipe: Memović, Čanić, Balentović, Katanić, Šimac, Baričević, Begić, Gudelj i Sivrić koji je cijelo proljeće igrao ozlijeđen i nije pokazao svoje prave kvalitete.

U Trećoj ligi – istok od nove sezone više nema klubova sa sjevera Hrvatske kao što su: Koprivnica, Bjelovar i Mladost iz Ždralova, dok je Cibalia otišla u Drugu ligu. Stoga su tu sada: Graničar iz Županje, Kutjevo, Vuteks Sloga iz Vukovara i NAŠK iz Našica. Pojedini će reći da će nova liga biti slabija od prošlogodišnje.

U Marsoniji željno iščekuju novu istočnu tribinu kao i završetak ostalih radova na infrastrukturi. U novo prvenstvo Bijelo – crni neće ući s ambicijom plasmana u Drugu ligu kako se ne bi stvorio dodatni pritisak na momčad. Prema dostupnim informacijama prvi favorit za naslov prvaka je Belišće, dok će u požeškoj Slavoniji, Čepinu, Vihoru iz Jelisavca i Marsoniji imati dostojne konkurente u borbi za gornji dio prvenstvene ljestvice.