Visoka trava, komarci i zmije u romskom naselju
Visoka trava, komarci i zmije u romskom naselju
Visoka trava, komarci i sve veći broj zmija  bili su razlogom pokretanja  inicijativi članova Vijeća romske nacionalne manjine i nekoliko udruga upravo u Romskom naselju. Iako skromnih sredstava,  kako su rekli, morali su se samo organizirati kako bi oko naselja pokosili travu koja svakim danom postaje sve veća te predstavlja opasnost za zdravlje ljudi a prvenstveno djece.

Dosadašnjih godina bilo je puno bolje organizirano i košenje trave ali i zaprašivanje komaraca. Ove godine, dodaju stanovnici Romskog naselja,  kao da su zaboravljeni. Ništa ne traže što nemaju i drugi stanovnici Slavonskog Broda govore i dodaju kako iz trave vrebaju i zmije pa se boje za svoju djecu.

>> Ove godine rekordan broj komaraca, stršljena, krpelja...

Unatoč dobroj volji akcija nije naišla na veliki odaziv. Malo je onih koji shvaćaju da se čisti i kosi sebi i svojoj obitelji a ne nekome drugom, dodaje Robert Radić. Iako je akcija hvale vrijedna svi su mišljenja kako košenje javnih površina i nije zadatak za stanovnike pojedinih mjesnih odbora nego za grad koji bi trebao biti puno aktivniji po pitanju uređenja okoliša i očuvanja zdravlja svojih građana.

{youtube}ed9kunRmCSY|480|360{/youtube}