Vaterpolistice Marsonije uskoro u bazenu
Vaterpolistice Marsonije uskoro u bazenu
Slavonski Brod ima jako malo prvoligaških klubova koji se natječu u ekipnim sportovima. Među svima njima najduži staž imaju nogometašice Viktorije, dok su tu još stolnotenisači Slavonskog Broda i odbojkaši Marsonije. Bez dvojbi najmlađi klub među njima koji se natječe u prvoligaškom društvu su vaterpolistice Marsonije.

 Vaterpolistice Marsonije igraju svoju drugu prvoligašku sezonu u kojoj se natječe 6 klubova. Uz njih tu su još aktualne prvakinje Mladost iz Zagreba, pa riječko Primorje, Viktorija iz Šibenika te 2 splitska kluba, Bura i Jadran. Prema tome u ligi je 10 utakmica, dok su Brođanke odigrale 6 susreta kada se dogodio prekid natjecanja. S obzirom da su vaterpolistice Marsonije najmlađi klub u ligi one još uvijek skupljaju prijeko potrebno iskustvo. Stoga su bez osvojenog boda, ali puno nauče iz svake odigrane utakmice u prvoligaškoj konkurenciji.

Uz 10 Brođanki u zajedničkoj ekipi su i vaterpolistice osječke Murse njih 8 te im je savez dopustio da 2 kluba nastupaju u jednoj ekipi. Naravno da savez želi imati predstavnika Slavonije i Baranje u ženskom vaterpolu, a i da u ligi bude paran broj klubova radi lakšeg natjecanja. Među 10 vaterpolistica Marsonije njih 8 došlo je iz plivačkog kluba koji im je bio početna baza. Najbolji strijelac Brođanki je Lora Aladrović koja je na studiju u Zagrebu i dok je trajalo prvenstvo ona je u Zagrebu trenirala s Mladosti.

Trener Aladrović je pomoćnik izbornika za uzrast do 15 i 17. godina. On može biti ponosan što su 3 njegove djevojke do sada bile pozivane u razne mlađe reprezentacije Hrvatske, a to su: Ria Glas, Alka Lulić i Rafaela Karešin. U ovoj godini trener Aladrović iz plivačkog kluba treninzima želi priključiti 6 do 8 djevojaka koje će se okušati u vaterpolu.

Od jučer su otvoreni Gradski bazeni pa bi ovih dana i vaterpolistice Marsonije trebale krenuti s pravim treninzima. Do sada su za vrijeme korona krize radile on-line vježbe koje je vodila Lora Aladrović u vremenu između 60 i 90 minuta.

Vaterpolistice Marsonije raduju se mogućem povratku treninga u bazen u kojem treniraju zajedno s dečkima svaki dan po 120 minuta. Njihovo prvenstvo trebalo bi se nastaviti i odigrati do kraja, dok u preostale 4 utakmice gostuju samo u Splitu kod Bure, a  na domaćem plivalištu igraju protiv splitskog Jadrana, Viktorije iz Šibenika i zagrebačke Mladosti.