Uvjerljiva pobjeda košarkašica Broda
Uvjerljiva pobjeda košarkašica Broda
U odgođenom susretu u natjecanju skupine A Prve lige košarkašice Broda na domaćem su parketu s visokih 88:51 nadigrale Vindi iz Varaždina. Od početka su domaće povećavale svoju prednost koja je rasla kako je utakmica odmicala. Očita je bila razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe tako da je bilo samo pitanje s kojom će razlikom u korist Brođanki završiti susret.

 S obzirom da je pandemija u velikom djelu zahvatila Varaždin i Čakovec, a baš iz ta 2 grada dolaze i 2 ženska košarkaška kluba iz tog razloga oni nisu niti igrali utakmice. Odigrali su tek jednu i to međusobnu u kojoj je Vindi bio bolji od Radosti iz Čakovca. Nakon toga uopće djevojke iz ta 2 kluba nisu igrale prvenstvene utakmice niti su trenirale pa su bile nepoznanica za ostale klubove. Stoga su košarkašice Broda nastupile u svom gotovo najjačem sastavu s igračicama koje igraju na dvojnu registraciju iz osječke Murse i Plamen Požege. Nastupile su njih 3, dok je izostala samo Brođanka Kristina Županić te kad trener Rimac u postavi ima najjače snage onda pobjeda od 88:51 protiv Vindija iz Varaždina nije izostala. Želja kluba je da te igračice stalno igraju za njih, međutim, financije su problem te nastupaju za Brod kada nemaju utakmice u Premijer ligi za svoje klubove Plamen Požegu i Mursu.

Gošće iz Varaždina povele su s 2:0 i 4:3, a onda su košarkašice Broda polako počele ulaziti u svoj ritam. Borbeno i čvrsto u obrani, a precizno u napadu. Tako je nakon prve četvrtine bilo 15:8, dok su domaće kako je utakmica odmicala igrale sve bolje i bolje. Do poluvremena je prednost Brođanki narasla na 42:22, a u nastavku se nastavila povećavati. Uoči posljednje četvrtine bilo je 74:36, dok su najveću prednost djevojke trenera Rimca imale u 33. minuti kada je košem Andreje Glomazić bilo 79:36. Do kraja su Varaždinke uspjele malo smanjiti za konačnih 88:51. U sastavu košarkašica Broda je 5 igračica ubacilo dvoznamenkasti broj koševa. Tako je Andreja Glomazić ubacila 25, Nina Novak 21, Martina Kujundžić 14, Marta Rimac 12, a Željka Sokolović 10 poena. Kod Vindija su se izdvojile Lara Brezovec s 19 i kapetanica Mateja Brušić s 11 koševa.

Za košarkašice Broda ovo je bila druga pobjeda u sezoni te imaju 2 minimalna poraza s jednim poenom razlike. U sljedećem kolu Brođanke idu na gostovanje u Koprivnicu, dok bi Vindi ponovno trebao doći u dvoranu Vijuš, ali ovaj put na utakmicu protiv Broda na Savi.