Uhvaćen recidivist - kažnjen novčanom kaznom od 14 tisuća kuna
Uhvaćen recidivist - kažnjen novčanom kaznom od 14 tisuća kuna
Dana 10. rujna, u 19.05 sati, prilikom kontrole prometa u Prvči, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao alkoholizirani 54-godišnjak.

 Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici su 54-godišnjaka potom uz optužni prijedlog priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je u žurnom prekršajnom postupku, dana 11. rujna, kažnjen je novčanom kaznom od 14 tisuća kuna, uz izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci.

Policija i dalje nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.  Apeliramo na sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa.