Ugovori vrijedni 8,2 milijuna kuna imat će značajan učinak na razvoj lokalne zajednice
Ugovori vrijedni 8,2 milijuna kuna imat će značajan učinak na razvoj lokalne zajednice
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Republike Hrvatske Nataša Tramišak danas, u ponedjeljak, popodne prigodno je uručila 30 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Brodsko-posavske županije. Radi se o ugovorima iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima i Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

 Ugovori su uručeni načelnicima 26 brodskoposavskih općina i Gradu Nova Gradiška. Prigodnoj svečanosti uz ministricu Tramišak nazočili su i brodskoposavski župan Danijel Marušić i predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije i saborski zastupnik Pero Ćosić.

-Danas dijelimo 30 ugovora u ukupnoj vrijednosti od više od 8 milijuna kuna. Ovi ugovori zasigurno će imati značajan učinak upravo na razvoj lokalne zajednice jer putem njih omogućavaju se i potpomažu ulaganja upravo u onu malu lokalnu komunalnu infrastrukturu koja ima značaj za društveni, gospodarski, socijalni oporavak i revitalizaciju lokalnih zajednica. Općine i lokalne zajednice Brodsko-posavske županije prijavile su upravo one projekte koje su oni prepoznali da su im lokalna potreba i da će podići kvalitetu života njihovih građana. Čestitam im na ovih 30 ugovora, želim im uspješnu realizaciju, čestitam im također i na vrijednim i realiziranim projektima iz fondova Europske unije, pa je vrlo važno za spomenuti i ovom prigodom da više od 2 milijarde kuna ugovorenih europskih projekata provodi se ili je provedeno upravo na području Brodsko-posavske županije. Stojimo i dalje na raspolaganju za daljnja ulaganja u kvalitetu života i razvoj cijele županije, rekla je, uz ostalo, ministrica Nataša Tramišak.

Župan Danijel Marušić zahvalio je ministrici Tramišak uime svih općina i grada Nova Gradiška koji su potpisnici ovih ugovora.

-Nama ovo doista puno znači. Ugovori su vrijedni 8,2 milijuna kuna. Moram reći da Brodsko-posavska županija kao uprava potpisuje dva vrlo vrijedna ugovora, jedan je u suradnji s općinom Cernik, gdje rekonstruiramo jednu cestu, drugi ugovor je rekonstrukcija operacijskih dvorana u Općoj bolnici Nova Gradiška, time ćemo unaprijediti kvalitetu zdravstva na području zapadnog dijela brodsko-posavske županije. Svaki ovaj ugovor itekako će doprinjeti boljem životu u svim općinama, zato od srca zahvaljujem ministrice vama i, naravno, Vladi Republike Hrvatske i svima onima koji su doprinjeli da ovi ugovori budu potpisani i realizirani-izjavio je u prigodi uručenja ugovora župan Marušić.