Učenici OŠ "Dragutin Tadijanović" organizirali volontersku akciju za rad udruge Vrapčiće
Učenici OŠ "Dragutin Tadijanović" organizirali volontersku akciju  za rad udruge Vrapčiće
Učenici osnovne škole „Dragutin Tadijanović“ iz naselja Andrije Hebranga su u sklopu obilježavanja Svjetskog dana o svjesnosti o mentalnom zdravlju, koji se svake godine obilježava 10. listopada, organizirali volontersku akciju prikupljanja potrebnih sredstava za rad udruge Vrapčiće.

 U razdoblju od dva tjedna učenici su marljivo prikupljali poklone u kojima su se nalazile prehrambene namirnice za radionicu kuhanja, materijali za kreativnu radionicu te higijenske potrepštine koje su, u pratnji pedagoga Marka Ćosića, 27. listopada donirali udruzi Vrapčići.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Antun Matija Reljković odlučili su aktivno podizati svijest o važnosti mentalnog zdravlja kroz pomaganje udruzi čije je područje djelovanja briga za mentalno zdravlje i unaprijeđenje kvalitete života osoba sa pshosocijalnim problemima. Na ovaj način škola je pokazala brigu za ranjive skupine društva, a svojim učenicima omogućila stjecanje vještina kroz društveno korisno učenje i volonterski angažman.

Članovi udruge Vrapčići su s oduševljenjem prihvatili učenike koji su ih posjetili, a kroz kratki program doborodošlice kazališna skupina udruge Vrapčići, na čelu s volonterom Josipom Činklom, održala je kratku predstavu „Žmirka“. Nakon interaktivne predstave učenici su nastavili druženje sa korisnicima udruge Vrapčići uz zakusku razgovarajući o važnosti mentalnog zdravlja, a kroz interakciju sa korisnicima učenici su razbili predrasude o osobama koje pate od psihosocijalnih poteškoča. Vrapčići su na kraju druženja vrijednim učenicima uručili zahvalnice za trud i posvećenost u volonterskom angažmanu te proizvode koje udruga izrađuje u sklopu svojih redovnih aktivnosti sa članovima i korisnicima usluga.