Učenici Njemačke internacionalne škole posjetili i razgledali znamenitosti brodske Tvrđave
Učenici Njemačke internacionalne škole posjetili i razgledali znamenitosti brodske Tvrđave
Obilježavajući Svjetski dan turizma Gradska Turistička zajednica grada Slavonskog Broda organizirala je prigodni program za učenike viših razreda Njemačke internacionalne škole koji su taj dan, u organizaciji putničke agencije "Zagorka tours", danas, u ponedjeljak, boravili u turističkom posjetu gradu Slavonskom Brodu.

 Boravak učenika Njemačke internacionalne škole započeo je na ulazu u brodsku Tvrđavu gdje ih su dočekani i upoznati sa negdašnjim pravilima ulaska i ponašanja unutar Tvrđave. Potom su ih "presreli" vojni zapovjednik i vojnik brodske Tvrđave, gosti su obišli i druge tvrđavske znamenitosti, a naposlijetku je uslijedilo zajedničko fotografiranje za uspomenu na posjet Slavonskom Brodu i brodskom tvrđavskom kompleksu.

-Ovu zajedničku fotku poslat ćemo u Svjetsku turističku organizaciju a  s obzirom da danas boravite u našem gradu. Pitala sam neke od učenika koji govore njemački koja je to poveznica između vas i tako dobrog govora njemačkog, pa sa tim u vezi, barem što se tiče grada Slavonskog Broda mi kada imamo neke grupe koje primamo posebno, izuzetno mi drago što ste ovdje, zahvaljujem i vašim profesorima i zbilja sam zainteresirana da surađujemo s vašom školom i ubuduće. Jer, kada govorimo o noćenjima na području grada Slavonskog Broda, koji je tranzitni grad, najviše bilježimo gostiju s područja Njemačke i Austrije, iduće godine ćemo raditi tečaj za naše privatne iznajmljivače a s obzirom na to kako govorite njemački nadam se da ćemo surađivati-rekla je, uz ostalo, u prigodi susreta s njemačkim učenicima Biljana Lončarić, direktorica gradske TZ Slavonskog Broda.