U subotu u Slavonskom Brodu akcija "Hod za život"
U subotu u Slavonskom Brodu akcija "Hod za život"
Ove godine, Hod za život održava se pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!" Članovi Hoda za život ovu subotu organiziraju akciju i u Slavonskom brodu i to od 11 sati ispred sportske dvorane Vijuš. Svojom akcijom žele progovarati o zaštiti života prvenstveno djeteta od samog začeća te potaknuti na zakonske promjene jer kako ističu svaki život je jedinstven i nezamjenjiv.

“Život svakog čovjeka počinje začećem! Imamo društvenu odgovornost protiviti se prekidanju života nerođene djece i ideji da bi se drugima život prekidao putem eutanazije. Očekujemo od političara koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini da štite temeljno ljudsko pravo - pravo na život”, poručuj organizatori 6. nacionalnog Hoda za život, obitelj i Hrvatsku koji će se ove godine održati u sedam hrvatskih gradova, među njima po prvi put i u Slavonskom Brodu, u subotu, 22. svibnja.

„Za zaštitu svakog ljudskog života - bez diskriminacije!” - geslo je Hoda za život 2021. koji će se ove godine održati u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Sisku, Imotskom, a po prvi puta i u Slavonskom Brodu i to u subotu, 22. svibnja. 

Okupljanje hodočasnika je u 11 sati ispred Sportske dvorane Vijuš odakle se hod nastavlja sve do središnjeg gradskog Trga Ivane Brlić Mažuranić.

“Statistike pokazuju da 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to su se odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci i ženi koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, treba dati punu podršku. Znanost je dokazala da život svakoga od nas počinje začećem i stoga svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Činjenica je da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna od začeća svi organi funkcioniraju, da s 10 tjedana nerođeno dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smije i da prilikom pobačaja dijete osjeća bol”, ističu organizatori.

Stoga su i ciljevi Hoda za život stvoriti optimizam u našem gradu, potaknuti aktualnu i novu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak. 

Svih ovih proteklih godina, od 2016. godine, hodalo je više tisuća ljudi, miroljubivo, dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja kako bi iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost!

Više u prilogu SBTV-a!